Udland

15 druknet nær Sydney på én uge

. MICK TSIKAS / Scanpix Denmark

Rekordmange er druknet i staten New South Wales i juledagene. Druk og varmt vejr er en del af årsagen.

15 personer er druknet i den australske stat New South Wales siden 1. juledag. Det er rekordmange, siger talspersonen for livredningstjenesten, Liam Howitt.

- Højtiden gør, at folk måske har fejret den med en drink, inden de går i vandet. Det kan føre til, at folk tage dårlige beslutninger i vandet, siger han.

Der er lige nu sommer i New South Wales, og det varme vejr har de seneste uger fået flere til at gå i vandet. De mange druknede har fået myndighederne til at opfordre alle til at være forsigtige, når de går i vandet.

- Det er vigtigt, at du som svømmer selv er klar over dine egne begrænsninger, når du går i landet, siger Liam Howitt.

Otte druknet i Sydney

I Sydney, der er statens største by, er alene otte mennesker omkommet, skriver australske ABC News.

Drukneulykkerne er sket langs kysterne, i søer, ved floder samt i private swimmingpools. Og specielt stederne omkring søer og floder kan være farlige steder at svømme eller bade i Australien.

- Vores søer, floder og damme tager flere liv end strandene gør. Vi har igen denne sommer set en række ulykker, hvor personer har besøgt disse områder, der ofte er koldere, dybere og mere mudrede, siger Liam Howitt.

Flere

af de omkomne denne australske sommer er børn. Blandt andet er et tvillingpar på to år omkommet i en swimmingpool i den nordlige del af Sydney.