Udland

Tyrkiet frigiver billede af formodet nytårsterrorist

Tyrkisk politi har billeder fra et overvågningskamera og oplysninger om attentatmands fingeraftryk.

Tyrkiske myndigheder er tæt på at identificere gerningsmanden bag angrebet mod natklubben Reina i Istanbul nytårsaften, hvor 39 mennesker blev dræbt.

Myndighederne har frigivet billeder fra et overvågningskamera, men mangler fortsat det sidste for at komme frem til hans identitet.

Det siger den tyrkiske vicepremierminister, Numan Kurtulmus, på en pressekonference.

- Oplysninger om fingeraftryk og terroristens grundlæggende fremtoning er fundet. I den efterfølgende proces vil arbejdet med at identificere ham hurtigt blive udført, siger Kurtulmus.

Tyrkisk politi har fået hjælp i form af billeder fra et overvågningskamera uden for natklubben Reina, der viser den mand, som gik ind og skød adskillige nytårsgæster.

Islamisk Stat har taget skylden

Den militante gruppe Islamisk Stat har taget skylden for angrebet, men gerningsmanden er fortsat på fri fod.

Vicepremierministeren siger også, at angrebet nytårsnat på mange måder adskiller sig fra tidligere angreb i Tyrkiet, og at det er udført for at skabe splittelse i det tyrkiske samfund.

Han tilføjer, at det er tydeligt, at Tyrkiets militære indblanding i Syrien, hvor tyrkiske styrker bekæmper Islamisk Stat og militante kurdiske grupper, har vakt de væbnede gruppers vrede.

Ikke desto mindre agter Tyrkiet at fortsætte sine militære aktiviteter i Syrien, siger Kurtulmus.