Udland

Terrorangrebet fanget på video: Her ses gerningsmanden før og under angrebet

To nye videoer fra terrorangrebet i Istanbul viser angiveligt gerningsmanden før og under massedrabet på natklubben Club Reina.

Mens de tyrkiske myndigheder arbejder på højtryk for at fange den ukendte gerningsmand, der klokken tyve minutter over ét i nat tvang sig adgang til den populære natklub Club Reina og skød vildt omkring sig, er der nu dukket videoer op, der angiveligt viser gerningsmanden skyde omkring sig udenfor klubben og bevæge sig rundt mellem de døde inde i natklubben.

Den ene video på lidt over tyve sekunder viser gæster stå i kø udenfor natklubben.

Efter nogle sekunder kommer der en række knald i venstre side af skærmen, der kan være fra skud.

Herefter ses en mand, der angiveligt er gerningsmanden komme ind i billedet fra venstre mens han ser ud til at skyde omkring sig.

Til sidst i videoen ses han løbe mod indgangen til Club Reina.

I den anden video, der blot varer fem sekunder ses den formodede gerningsmand angiveligt inde i natklubben.

Han ser ud til at bære en heldragt og en tophue, og i den korte videobid kigger han sig omkring, inden han foroverbøjet forsvinder ud af billedet.  

Videoerne er ifølge nyhedsbureauet Associated Press publiceret af det tyrkiske medie Haberturk, og den ene er redigeret, så billeder, der viser den formodede gerningsmand skyde og dræbe en person, er fjernet.

Indtil videre er 39 personer meldt omkommet, og yderligere 69 er såret. 

Blandt de dræbte er mindst 16 udlændinge, oplyser Tyrkiets indenrigsminister. Nationaliteten på alle de udenlandske ofre er ikke offentliggjort. 21 af ofrene er identificeret. Fem af dem er tyrkiske statsborgere.

- Han skød en politibetjent, der stod udenfor natklubben og en borger, før han gik ind, siger Vasip Sahin, der er guvernør i Istanbul. 

Der er indtil videre ikke meldinger om danske ofre. 

Gerningsmanden var ifølge flere medier iklædt et julemandskostume, da han begik den udåd, som de tyrkiske myndigheder nu kalder et terrorangreb. Gerningsmanden er ifølge det tyrkiske indenrigsministerium stadig på fri fod.

Guvernør i Tyrkiet forklarer omstændighederne omkring terrorangrebet i Istanbul.

Tyrkisk NTV oplyser, at der var 500-600 mennesker på diskoteket, da angrebet skete. Klubben ligger på kysten af Bosporusstrædet og er en af Istanbuls mest kendte natklubber.

Nogle af klubbens gæster hoppede i vandet for at redde sig selv og blev efterfølgende reddet i land af politiet.

Der er endnu ingen, der har taget skylden for angrebet.