Udland

Nytårsløjer forvandlede Hollywood-skilt til hash-reklame

Vandaler lavede nytårsnat en lille ændring på det berømte Hollywood-skilt. AP / Polfoto

Nytårsnat blev der udøvet hærværk på det ikoniske Hollywood-skilt.

Normalt leder de høje, hvide bogstaver i Hollywood-skiltet tankerne hen på glamour og røde løbere. Nytårsnat blev der dog foretaget en ændring på det berømte skilt, der i højere grad får beskueren til at tænke på stærk tobak.

En ukendt vandal har ændret skiltets to o'er til to e'er - således, at der i stedet står 'Hollyweed'. Det skriver CNN.

Direkte oversat betyder 'weed' ukrudt, men ordet bliver ligeså ofte brugt som slang for hash.

Fanget på kamera

Overvågningskameraer fangede udåden mellem midnat og klokken to om morgenen lokal tid. Det er formodentligt en mand, der har hængt presenninger på de to bogstaver, men politet kan ikke give noget signalement, da mørke og regnvejr gør billederne utydelige.

Søndag eftermiddag lokal tid stod der stadig Hollyweed. Politiet har nemlig ikke ressourcer til at sende betjente op i det bakkede terræn og fjerne presenningerne. Parkbetjente skulle dog være på vej til stedet.

Skete også i 1976

Hærværket er formodentligt en reference til den lov, som californierne i november stemte igennem. Den gør hash lovlig for alle over 21 år fra 2018.

Det er anden gang, at spøgefulge har lavet Hollywood-skiltet om til en slags reklamesøjle for hash. Sidst var i 1976.

Hollywood-skiltet blev sat op i 1923. Oprindeligt stod der 'Hollywoodland', og det var en reklame for et nyopført boligområde. Efterhånden som Hollywood blev hjemsted for størstedelen af USA's filmproduktion, blev skiltet et ikon. De fire sidste bogstaver blev droppet i 1949.