Udland

Gerningsmand var klædt ud som julemanden: Skød betjent inden han gik ind

Øjenvidner beretter nu om voldsomme skader hos ofrene for nattens angreb i Istanbul. Imens er en storstilet menneskejagt under opsejling.

En menneskejagt er lige nu i gang på en ukendt gerningsmand der i nat skød og dræbte 39 personer og sårede mindst 69 på den berømmede natklub Club Reina i Istanbul. 

Blandt de dræbte er mindst 16 udlændinge, oplyser Tyrkiets indenrigsminister. Nationaliteten på de udenlandske ofre er ikke offentliggjort. 21 af ofrene er identificeret. Fem af dem er tyrkiske statsborgere.

- Han skød en politibetjent, der stod udenfor natklubben og en borger, før han gik ind, siger Vasip Sahin, der er guvernør i Istanbul. 

Guvernør i Tyrkiet forklarer omstændighederne omkring terrorangrebet i Istanbul.

Gerningsmanden var ifølge flere medier iklædt et julemandskostume, da han begik den udåd, som de tyrkiske myndigheder nu kalder et terrorangreb. Gerningsmanden er ifølge det tyrkiske indenrigsministerium stadig på fri fod.

Ismail Celebi er musiker og var efter eget udsagn tæt på klubben, da angrebet fandt sted. 

- Under hændelsen befandt vi os på den anden side af gaden. Så hørte vi skrig. Da vi kom ud hørte vi et brag, siger Ismail Celebi. 

En såret fra terrorangrebet i Istanbul fortæller om scenariet.

Han fortæller, at folk omkring ham sagde, at der var eksploderet en bombe i natklubben. Derefter så han folk løbe ud fra klubben, nogle trådte endda på hinanden. 

- Så vidt vi kunne se, havde de folk, der kom ud, store læsioner på kroppen. Det er svært at fatte, siger Ismail Celebi. 

Flere var hårdt såret efter angrebet, fortæller Ismail Celebi. 

- Vi så folk, hvis indvolde var blottet. Vores venner, der så det, besvimede. Vi så mange ambulancer. Politiet sikrede straks området og spærrede os ude og lukkede ingen ind. 

Der er endnu ingen, der har taget skylden for angrebet.