Udland

Brutalt narkokartel deler julegaver ud til fattige

Narkokartel sendte ifølge lokale medier både julekort, gaver og julemad til indbyggere i Nuevo Laredo.

Mexicanske myndigheder efterforsker nu meldinger om, at et mexicansk narkokartel har uddelt legetøj, tæpper og julemad til indbyggere i en by tæt på grænsen til USA.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge lokale medier har Cartel del Noreste, der bedst er kendt under navnet CDN, delt julegaverne ud til borgerne i Nuevo Laredo 26. december.

Hjertevarm julehilsen fulgte med gaverne

Gaverne var tilsyneladende alle udstyret med det samme klistermærke med en tilsyneladende hjertevarm julehilsen.

- Må glæden være den bedste påklædning, dit smil være den bedste gave, dine ambitioner være din bedste skæbne og din lykke være mit højeste ønske. CDN ønsker dig en glædelig jul 2016, står der på klistermærket.

Blandt gaverne var en julemiddag bestående af kalkun og kartoffelmos.

CDN er en gren af det ultravoldelige Zetas-kartel, der står bag en række af de værste grusomheder i den mexicanske narkokrig.

Ønsker "Robin Hood"-image

Anklageren i den nordvestlige stat Tamaulipas siger ifølge AFP, at han vil undersøge kartellets fordeling af julegaverne.

Mens narkokartellerne i Mexico har plaget befolkningen i hele landet, forsøger flere af dem at kultivere en slags "Robin Hood"-image i de byer, der plages af kartellernes forbrydelser.

I bjergene i den nordvestlige stat Sinaloa, siger indbyggere ifølge AFP, at den mexicanske narkobaron Joaquin "El Chapo" Guzman, der sidder i fængsel, har sendt julegaver til børnene.