Udland

Tyrkiske og russiske kampfly angriber IS i Syrien, men våbenhvilen holder

Våbenhvile mellem regering og oprørere i Syrien ser ud til at holde. Fredag morgen meldes der om ro i landet.

En tyrkisk soldat er blevet dræbt, mens fem andre er blevet såret i et angreb udført af den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) i det nordlige Syrien.

Det oplyser det tyrkiske militær. Hæren tilføjer, at russiske kampfly har udført tre luftangreb i al-Bab-området. 12 IS-krigere meldes dræbt.

Tyrkiske kampfly har også angrebet 17 mål rettet mod Islamisk Stat. Her skal yderligere 26 IS-krigere være blevet dræbt. Angrebene er sket, efter at en våbenhvile blev indledt ved midnat lokal tid i Syrien.

Våbenhvilen ser ud til at holde

Våbenhvilen, der gælder for hele Syrien, omfatter dog ikke Islamisk Stat, den kurdiske YPG-milits samt jihadister i grupper som Fateh al-Sham Fronten, der tidligere var kendt under navnet Nusra Fronten.

Der har været beskydninger i løbet af natten. Men det er stoppet, og indtil videre er situationen god.

Talsmand for oprørsgruppen Jaish al-Nasr

Fredag morgen meldes der trods kampene mod Islamisk Stat om ro i Syrien.

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder og repræsentanter for oprørerne oplyser, at våbenhvilen ser ud til at holde.

Ro i hele landet 

Våbenhvilen er skrøbelig og blev brudt efter blot to timer, da der ifølge observatoriet opstod kampe. Ifølge overvågningsgruppen brød oprørere aftalen, da de overtog en position i provinsen Hama.

Få timer efter kamp-meldingerne oplyser gruppen dog, at "roen fortsætter" i hele landet.

Observatoriet har hovedkvarter i London. Den overvåger udviklingen i den syriske konflikt via et netværk i landet. Gruppen er en af de mest citerede kilder i forbindelse med udviklingen i krigen.

En talsmand for oprørsgruppen Jaish al-Nasr siger, at der "har været beskydninger i løbet af natten. Men det er stoppet, og indtil videre er situationen god."