Udland

Syrisk våbenhvile træder i kraft til lyden af skud

Våbenhvile er trådt i kraft sent torsdag dansk tid, men der er alligevel hørt skud, siger overvågningsgruppe.

Efter en våbenhvile er trådt i kraft, er der hørt skud i det sydlige Syrien, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Aftalen trådte i kraft torsdag klokken 23 dansk tid, og den er blevet beskrevet som et muligt gennembrud i den langvarige konflikt i det krigshærgede Syrien.

Begyndte "totalt roligt"

Det startede ellers godt for våbenhvilen, der ikke gælder for de ekstremistiske, militante bevægelser Islamisk Stat og Fateh al-Sham Fronten, der tidligere var kendt som Nusra Fronten.

- Der har været totalt roligt siden starten på våbenhvilen i mange provinser over hele Syrien. Ingen overtrædelser er blevet observeret, skrev Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder i en meddelelse.

Ingen meldinger om tilskadekomne

Omkring en time senere, var der rapporter om skud i det sydlige Syrien.

Ifølge observatoriet er der endnu ingen meldinger om tilskadekomne.

Våbenhvilen har vakt et håb om, at der en dag kan komme fred i Syrien.

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, betegner den planlagte våbenhvile som en "historisk mulighed" for at få afsluttet den snart seks år lange konflikt i Syrien.

- Denne chance må absolut ikke forpasses. Det er en historisk mulighed, sagde han tidligere torsdag på et pressemøde i Ankara.

Tyrkiet vil fortsætte Kampen mod terror

Samtidig antyder den tyrkiske leder, at Tyrkiet vil fortsætte landets foreløbig fire måneder lange kamp mod militante grupper i Syrien.

- Kampen mod terror, herunder mod Daesh, vil fortsætte indtil vore borgeres sikkerhed er garanteret, siger Erdogan med brug af et arabisk navn for Islamisk Stat.

Også USA byder våbenhvilen, der er forhandlet på plads af Rusland og Tyrkiet, velkommen.