Trump langer ud efter FN: Spild af tid og penge

Ifølge USA's kommende præsident har FN fejlet i bestræbelserne på at løse globale problemer.

USA's kommende præsident, Donald Trump, kommer onsdag lokal tid med ny kritik af FN.

Han kritiserer blandt andet verdensorganisationen for ikke at leve op til dets potentiale, og hævder at FN er mislykket med at løse globale problemer.

- FN har så stort et potentiale. Det har ikke levet op til dets potentiale, siger Donald Trump til journalister, der er mødt frem ved rigmandens feriested i Palm Beach i Florida.

- Hvornår ser du FN løse problemer. Det gør det ikke. Det skaber problemer, fortsætter republikaneren.

Spild af tid og penge

Den internationale organisation FN blev etableret i efterdønningerne af Anden Verdenskrig og består blandt andet af Verdenssundhedsorganisationen WHO, som ifølge AFP var med til et udrydde kopper.

Derudover består FN af et sikkerhedsråd, der hidtil har været lammet i den blodige konflikt i Syrien.

- Hvis det lever op til sit potentiale, sĂĄ er det en fantastisk ting. Hvis ikke sĂĄ er det spild af tid og penge, siger Donald Trump.

Portugiser overtager FN-post

Kommentaren kommer, efter at FN's kommende generalsekretær, António Guterres, har sagt, at han vil mødes med Donald Trump hurtigst muligt.

Han har understreget, at han er "fast besluttet pĂĄ at etablere en konstruktiv dialog med den nye amerikanske administration".

Den tidligere portugisiske premierminister overtager posten i spidsen for FN fra Ban Ki-moon 1. januar. Donald Trump overtager posten som USA's præsident fra Barack Obama 20. januar.