Udland

Flygtninge var vagter ved balladeramt nytår i Köln 

Flygtninge blev sidste nytårsaften hyret til at holde vagt i Köln. Det var en uro-plaget aften, der var præget af overgreb på kvinder

Et tysk sikkerhedsfirma hyrede ifølge den tyske avis ’Bild’ 59 flygtninge som vagter i Köln nytårsaften sidste år.

Flygtningene, som næsten lige var kommet til landet, blev betalt fem euro i timen, hvilket er en del under mindstelønnen i Tyskland. Det fremgår af dokumenter, som ’Bild’ er kommet i besiddelse af.  

Vagtfirmaet var hyret af myndighederne i Köln til at varetage sikkerhedsopgaver nytårsaften.

En aften, som af mange primært huskes for de mange overgreb på kvinder, som blev begået af store grupper af flygtninge fra især Syrien, Afghanistan og Nordafrika. Op imod 500 anmeldelser fra kvinder om alt fra befamlinger til røverier indløb til politiet i Köln i dagene efter nytårsaften.

Fuld på vagt

Nogle af vagterne skulle ifølge ’Bild’ have opført sig upassende. Nogle forsvandt under vagterne, mens en vagt skulle have drukket sig fuld.

Kölns Politi forsikrer dog, at man trygt kan fejre nytår i centrum af byen i år.

- Politiet vil være massivt til stede nytårsaften, udtaler Kölns Politidirektør Jürgen Mathies, ifølge den tyske avis Die Welt.

Vil undgå uro

De seneste dage har myndighederne i Köln arbejdet frem imod nytårsaften. Blandt andet er der installeret markant flere overvågningskameraer i byen, især omkring centrale steder som katedralen, banegården og byens broer.  

Derudover er der indkaldt 1500 betjente, der vil patruljere byen nytårsnat. Alt sammen for at undgå lignende episoder fra sidste år.