Udland

Tyrkiet vil have lufthjælp i kamp om syrisk IS-bastion

Det er uacceptabelt, hvis international koalition ikke deltager i kampen om byen al-Bab, mener Tyrkiet.

Byen al-Bab i det nordlige Syrien har den seneste tid været ramme om blodige kampe.

Nu opfordrer Tyrkiet den internationale koalition med USA i spidsen til at deltage i luftangreb mod byen, der er en af Islamisk Stats bastioner.

- Den internationale koalition må udføre sine pligter med luftstøtte i kampen, vi lige nu kæmper om al-Bab. Det er uacceptabelt ikke at yde den nødvendige støtte, siger en talsmand for Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan.

Ifølge talsmand Ibrahim Kalin er 226 medlemmer af Islamisk Stat (IS) blevet "neutraliseret" i den seneste indsats ved byen.

Tyrkiet støtter syriske oprørere. Med hjælp fra det tyrkiske militær kæmper de for at få drevet IS-krigere ud af al-Bab.

Adskillige mennesker er blevet dræbt i løbet af den seneste tids kampe

Mandag mistede mindst 30 civile livet, da Islamisk Stat stod bag et angreb, der skulle forhindre lokale i at flygte fra kampene. Oplysningen stammer fra den tyrkiske hær.

For få dage siden blev knap 90 civile meldt dræbt af tyrkiske luftangreb mod byen. Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger krigens udvikling i Syrien.

Al-Bab er en af IS' bastioner i Syrien. Tyrkiet har i flere uger forsøgt at erobre byen, der ligger 25 kilometer fra grænsen mellem den syrisk-tyrkiske grænse.

Mange lande er direkte involveret i den syriske borgerkrig. Ifølge præsident Erdogan bliver der arbejdet intenst for at få en aftale om fred på plads.

Aftalen skal gælde hele Syrien, og Kasakhstan melder sig klar som vært for et syrisk fredsmøde.

Præsident Nursultan Nasarbajev siger mandag, at han gerne vil have repræsentanter fra Rusland, Iran, Tyrkiet og Syrien til møde i Kasakhstans hovedstad, Astana.

Nasarbajev er i disse dage på besøg hos Ruslands præsident, Vladimir Putin. Ifølge Putin er Rusland, Iran, Tyrkiet og den syriske præsident, Bashar al-Assad, blevet enige om at gøre Astana til ramme om fredsforhandlinger.

Disse forhandlinger vil finde sted ud over de forhandlinger, som foregår under FN i Genève.