Sender kærlighed og bønner til Star Wars-stjerne efter hjerteanfald: Må Kraften være med dig

Carrie Fishers hjerteanfald bringer følelserne frem hos Star Wars-kendere.

Skuespillerinden Carrie Fisher, som er kendt for sin ikoniske rolle som Prinsesse Leia i Star Wars-filmene, blev fredag indlagt efter hun havde fået et hjerteanfald under en flyvning fra London til Los Angeles.   

Beskeden om den 60-årige skuespillerinde har nu nået mange af hendes medskuespillere og Star Wars-universets dedikerede fans til at reagere på sociale medier. 

- Som om 2016 ikke kunne blive værre. Vi sender al vores kærlighed til Carrie Fisher, skriver hendes medskuespiller Mark Hamill, som spiller overfor Carrie Fisher som Luke Skywalker i de første Star Wars-film. 

- Tanker og bønner til vores allesammens yndlingsprinsesse, skriver Peter Mayhew, som er mennesket indeni Chewbacca.

"Kraften er med dig"

Carrie Fisher fik hjerteanfaldet 15 minutter inden flyet skulle lande i Los Angeles. En læge på flyet trådte til og gav hende omgående hjertemassage, men LA Times skriver fredag, at skuespillerindens tilstand er kritisk.

Dagbladet Informations filmanmelder Christian Monggaard så Star Wars-filmene som dreng, da Carrie Fisher spillede prinsessen i fjerde, femte og sjette episode af serien i 70'erne og 80'erne, men har også selv fået lov at anmelde seriens comeback i 2015, Star Wars: The Force Awakens, hvor den aldrende prinsesse spiller med.

Han sender hende det ultimative bedringsønske i Star Wars-universet:

- Må Kraften være med dig, skriver han.   

Kraften er det altomsluttende kraftfelt i Star Wars, som giver jedier deres overnaturlige evner, og som er omdrejningspunktet i Star Wars-serien. 

Flere af TV 2's læsere sender samme besked.

- Carrie er et med Kraften, Kraften er med hende, skriver Sara Schou Andreasen på TV 2 Nyhedernes Facebook-side. 

God bedring fra uventet kant

Der er også også kommet hilsner fra et yderst uventet kant - i hvert fald i Star Wars-terminologien.  

- Jeg beder alle om at stoppe op et øjeblik og sende tanker til Carrie Fisher, skriver skuespilleren William Shatner.

Han spillede hovedpersonen i en anden rum-serie, den originale Star Trek-serie fra 1966. De to serier har fået enorm kult-status og de to fanbaser har konkurreret på verdensplan siden den første Star Wars-film kom ud i 70'erne. De lever begge på deres henholdsvis femte og sjette årti. 

Dermed begraver William Shatner stridsøksen mellem de to fan-baser for en stund efter Carrie Fishers ulykke.