Udland

Mor til eftersøgte fra Berlin-angreb: - Efterforskningen er besynderlig

Moren til eftersøgte Anis Amri undrer sig over, at sønnen skulle efterlade id-papirer i lastbilen, som blev brugt til angrebet i Berlin.

Mens der foregår en intens menneskejagt på den 24-årige tunesiske mand Anis Amri, sidder hans mor i en landsby i Tunesien og undrer sig.

Hun finder det besynderligt, at sønnen skulle have efterladt sine papirer i lasbilen efter at have foretaget angrebet i Berlin, som mandag kostede 12 personer livet.

- Det, at de fandt hans tunesiske papirer i lastbilen, er en svag historie. Han ville dræbe mennesker og efterlod sine ægte papirer? Han har måske tre identiteter i udlandet, og så efterlader han den ægte? Meget mærkeligt, siger Nour El Houda Hassani til AP.

Eftersøgt i alle lande

Anis Amri blev efterlyst onsdag, hvor de tyske myndigheder samtidig udlovede en dusør på 100.000 euro - omkring 743.000 kroner - for oplysninger, der kan føre til en pågribelse af den 24-årige mand.

Efterlysningen kom, efter at politiet havde fundet identitetspapirer i form af en midlertidig opholdstilladelse på Anis Amri under førersædet i lastbilen, som blev anvendt under angrebet.

Den 24-årige tuneser er ud af en søskendeflok på seks, hvoraf mindst to befinder sig i Tunesien. Han flygtede selv til Italien som 17-årig og videre til Tyskland.

Søskende tvivler

Flere af Anis Amris søskende er i dagene efter mandagens angreb på julemarkedet i Berlin stået frem i internationale medier, hvor de sætter spørgsmålstegn ved, hvorvidt broren står bag angrebet. 

- Jeg kan ikke tro på, at han har gjort det, siger broren Abdelkader Amri ifølge nyhedsbureauet AFP. 

Heller ikke søsteren Najoua Amri kan forstå, hvis Anis Amri er gerningsmanden.

-  Vi havde aldrig nogen mistanke om, at noget var galt. Da vi snakkede sammen på Facebook, smilte han og var altid glad, siger hun til Süddeutsche Zeitung.

Anis Amri er ikke set siden angrebet mandag. Her blev han dog fanget på et overvågningskamera ved en moske blot få timer efter angrebet, rapporterer den tyske radio- og tv-station RBB ifølge SVT.

Moskéen ligger i Moabit og beskrives som et tilholdssted for IS-sympatisører.