Grådkvalte forældre på gerningsstedet: - Tak, fru Merkel, vores søn er i koma

På julemarkedet, der mandag blev ramt af en lastbilangreb, sidder følelserne stadig udenpå tøjet. Men under sorgens fernis ulmer vreden.

Det smukt dekorerede julemarked på Breitscheidtplatz ved Gedächtniskirken på Kurfürstendamm i Berlin blev mandag aften på få øjeblikke forvandlet til et mareridt, da en lastbil bragede ind i boderne og dræbte 12 uskyldige mennesker og sårede 48.

I dagene efter angrebet er folk fra nær og fjern strømmet til gerningsstedet for at vise deres sorg, sympati og trods.

Blandt de, der er mødt op på gerningsstedet, er flere af de pårørende til de dræbte og sårede.

To af dem er et ældre ægtepar, som TV 2’s korrespondent Uffe Dreesen i dag mødte på det nu genåbnede julemarked. Ægteparret ønskede ikke at oplyse deres navne.

- Hvorfor er I kommet her i dag? spørger Uffe Dreesen den kvindelige del af parret.

Hun gør antræk til at svare, men bliver overmandet af følelser. Grædende viger hun fra mikrofonen og trækker sig fra billedet – tydeligt påvirket.

Han er hårdt kvæstet og ligger i koma.

Kvinde i ægteparret

Manden kigger fraværende ud på pladsen.

- Fordi vores barn er blevet hårdt kvæstet her, siger han.

Henvendt til TV 2’ udsendte fortsætter han indigneret:

- Tak, fru Merkel. Dig stemmer jeg ikke på igen nogensinde. Og det gør min familie eller mine venner forhåbentlig heller ikke.

Herefter vender parret sig væk fra kameraet, mens manden beder om, at interviewet stopper. Men imens er kvinden kommet på andre tanker, og hun beslutter sig for at dele mere af sin historie med TV 2’s korrespondent.

- Vores søn var her. Derfor er vi kommet for at se, hvor det skete (…) han er hårdt kvæstet og ligger i koma.

Hun fortæller videre, at sønnen er indlagt i Berlin.

- Han arbejder i Berlin, og kom så hjem til Wiesbaden i weekenden. Han skulle også af sted dagen efter.., når kvinden blev grådkvalt stemme at fortælle, inden hendes mand kærligt afbryder og vinker farvel.

Tysk politi er lige nu i gang med en storstilet menneskejagt i hele Europa. Den formodede gerningsmand er stadig på fri fod. Han er blevet identificeret som den 24-årige Anis Amri fra Tunesien.