Udland

Tyske medier: Tysk politi leder efter ung tuneser - ID-papirer fundet i lastbilen

Politiet i Berlin søger efter en ung mand efter angrebet på et julemarkedet i Berlin mandag aften.

Tysk politi søger efter en ung tunesisk mand efter mandagens angreb mod et julemarked i Berlin, hvor 12 mennesker mistede livet.

Det erfarer flere udenlandske medier, herunder Spiegel Online og Allgemeine Zeitung.

Efterlysningen sker, efter at politiet i Berlin har fundet identitetspapirer - en midlertidig opholdstilladelse - på den tunesiske mand i den lastbil, der blev anvendt under angrebet. Papirerne lå angiveligt under førersædet i lastbilen.

Mistænkt løsladt

Kort efter angrebet anholdte politiet en 23-årig pakistansk mand, som de formodede var gerningsmanden.

Det viste sig, at den anholdte næppe var gerningsmanden. Politiet havde ingen beviser for, at manden havde ledet lastbilen ind i en større menneskemængde, hvor knap 50 mennesker blev såret.

Tirsdag aften løsladte politiet derfor deres første mistænkte.

Presset på Merkel stiger

I takt med at det tyske politi endnu ikke har anholdt gerningsmanden eller gerningsmændene bag angrebet, vokser presset på forbundskansler Angela Merkel. 

Det sker ifølge korrespondent hos TV 2 Ulla Terkelsen, efter verden over sker store forandring - blandt andet med et regeringsskifte i USA:

- Den eneste person, som Europa har i øjeblikket, der er en stabil leder af sit land, er hende (Angela Merkel, red.) - og hun er nu udsat for et voldsomt psykologisk pres. Mange beskylder hende for at være årsag til terrorbølgen. De vil sige, at det var hendes åbne arme, der banede vej for det her.

Politiet har fået over 500 henvendelser om gerningsmanden. Det er endnu uvist, om den unge tunesiske mand har noget med angrebet at gøre. 

I takt med at det tyske politi endnu ikke har anholdt gerningsmanden eller gerningsmændene bag angrebet, vokser presset på forbundskansler Angela Merkel.