Udland

Mistænkt efter juleangreb knyttes til islamistiske netværk

Den mistænkte efter lastbilangreb har brugt forskellige navne, siger indenrigsminister i Nordrhein-Westfalen.

Den mistænkte efter lastbilangrebet i Berlin i mandags har ifølge indenrigsministeren i delstaten Nordrhein-Westfalen, Ralf Jäger, kontakt med islamistiske netværk. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

På et pressemøde i Düsseldorf onsdag eftermiddag siger ministeren, at den tunesiske mistænkte har ansøgt om asyl, men at ansøgningen er blevet afvist af de tyske myndigheder.

I løbet af onsdagen har flere medier rapporteret, at politiet var på jagt efter en tunesisk mand i forlængelse af angrebet, hvor en tonstung lastbil bragede ind på et julemarked i det centrale Berlin og dræbte 12.

Ministeren afviser at oplyse, hvorvidt den mistænkte var sat på en overvågningsliste.

Den mistænkte kom til Tyskland i juli 2015 og har siden februar 2016 hovedsageligt opholdt sig i hovedstaden Berlin. Han besøgte for kort tid siden Nordrhein-Westfalen, lyder det.

Har benyttet forskellige navne

Han skulle ifølge ministeren have benyttet flere forskellige navne.

Den tyske regionalavis Rheinische Post skriver ifølge Reuters, at en politistyrke er ved at ransage et flygtningecenter i delstaten. Det er i byen Emmerich nær grænsen til Holland. Det er ikke bekræftet fra officielt hold.

Den mistænkte var ifølge det franske nyhedsbureau AFP blevet efterforsket i forbindelse med et tidligere planlagt angreb.

Tirsdag aften måtte tysk politi løslade den hidtil eneste mistænkte - en 23-årig pakistansk asylansøger - fordi der ifølge den føderale anklagemyndighed i Tyskland ikke var nok beviser til at føre en sag mod manden.

Her skete angrebet:

berlin grafisk overblik