Udland

Tysk minister om torpedering af julemarked: Meget tyder på et angreb

Ifølge den tyske indenrigsminister tyder meget på, at der lå et angreb bag, da en lastbil kørte ind i julemarked og dræbte 12 mennesker i Berlin.

Tysk politi pågreb mandag aften den formodede fører af lastbilen, som kørte direkte ind i et julemarked i Berlin, dræbte 12 personer og sårede 48 andre. 

Det tyske politi har tidligere udtrykt formodning om, at den måde lastbilen kørte ind i markedet på, peger på et angreb, og kort før midnat kommenterede den tyske indenrigsminister sagen.

- Vi har endnu ikke noget endegyldigt vedrørende omstændighederne. Jeg ønsker endnu ikke at bruge ordet 'angreb', selv om mange ting tyder på det, sagde indenrigsminister Thomas de Maizière til tv-stationen ARD.

Myndighederne besvarer spørgsmål

Det er kun en måned siden, at det amerikanske udenrigsministerium udsendte en opdateret advarsel om en forhøjet terrorrisiko i Europa, hvor blandt andet julemarkeder blev nævnt som et af de steder, hvor der var konkrete risici.

Tirsdag middag holder de tyske myndigheder en pressekonference, hvor de vil uddybe, hvad efterforskningen indtil videre har vist.

Her vil Berlins overborgmester Michael Müller deltage.

- Hvad vi ser her er dramatisk, sagde Müller, da han mandag aften besigtigede Breitscheidplatz i den centrale del af det vestlige Berlin, hvor lastbilen ramte menneskemængden. 

Også den delstatsminister Andreas Geisel vil deltage ved pressekonferencen.

Dansk minister fordømmer hændelserne

Danmarks udenrigsminster, Anders Samuelsen (LA) har i en pressemeddelse fra Udenrigsministeriet fordømt aftenens hændelse i Berlin. 

- Jeg udtrykker min dybeste medfølelse med de uskyldige ofre for denne afskyelige handling - og med deres pårørende, som nu står ansigt til ansigt med en helt igennem ufattelig sorg, siger han.

Tidligere PET-chef: Lige nu skal man have identificeret gerningsmanden