OVERBLIK: Tyskland ramt af serie af angreb i år

Knivangreb mod togpassagerer og selvmordsbomber på festival er blandt det seneste års blodige hændelser.

Tyskland har det seneste år været udsat for flere angreb, hvor tilfældige personer er blevet dræbt.

Det er endnu uklart, om mandagens blodige hændelser i Berlin falder ind under samme kategori. Her omkom mindst 12 mennesker, da en lastbil pløjede ind på et julemarked.

Ifølge Tysklands indenrigsminister tyder meget på, at der var tale om en bevidst handling.

Her følger et overblik over angreb i Tyskland:

  • 24. juli: Syrisk selvmordsbomber detonerer sprængladning på musikfestival i Ansbach. 15 personer bliver såret. Gerningsmand efterlader sig en video, hvor han sværger troskab til Islamisk Stat.
  • 22. juli: Ni personer bliver dræbt i München. 19-årig gerningsmand med iransk baggrund tager sit eget liv. Hans motiver til angrebet kendes ikke.
  • 18. juli: En teenager, der antages at være en 17-årig asylansøger fra Afghanistan, angriber og sårer fem personer på et tog i Bayern. Politiet skyder personen, der er bevæbnet med en kniv og en økse. Det formodes, at gerningsmanden er inspireret af Islamisk Stat.
  • 2. juni: Tre mænd fra Syrien bliver anholdt på mistanke om, at de planlægger et terrorangreb i Düsseldorf.
  • Syrernes plan var ifølge anklagemyndigheden, at to personer skulle udløse selvmordsbomber i byens centrum. Andre skulle derefter dræbe forbipasserende med skydevåben.
  • 10. maj: En knivbevæbnet 27-årig mand angriber flere personer på togstationen i Grafing i nærheden af München. Fire personer bliver alvorligt såret. En af dem dødeligt. Politiet overmander gerningsmanden, som siden viser sig at være psykisk syg.
  • 31. december 2015: Nytårsaftensdag bliver to togstationer i München evakueret og ankommende tog indstillet af frygt for et muligt angreb fra selvmordsbombere. Myndighederne oplyser, at de planlagte angreb har tilknytning til Islamisk Stat.

Kilder: CNN, Frankfurter Allgemeine Zeitung, AFP.