Udland

Ruslands ambassadør død efter skudattentat i Tyrkiet

Ruslands ambassadør i Tyrkiet er død efter et skudattentat i landets hovedstad, Ankara.

Den russiske ambassadør er død af sine kvæstelser, efter et skudattentat i Tyrkiets hovedstad Ankara.

Skyderiet fandt sted ved åbningen af en kunstudstilling i den tyrkiske hovedstad.

Ifølge det tyrkiske medie NTV er gerningsmanden blevet skudt og dræbt. Gerningsmanden var en tyrkisk politibetjent, der arbejdede i Ankara.

Gerningsmand kom igennem sikkerhedskontrol med politi-id

Den nu afdøde gerningsmand brugte sit politiskilt til at komme igennem sikkerhedskontrollen. Inden han åbnede ild mod ambassadøren ifølge AFP "Hævn for Aleppo". 

Fotos, som blev offentliggjort af avisen Hurriyet, viser mindst to mænd med jakkesæt ligge på gulvet, mens en anden står med en pistol i hånden. Angrebet skete på kunstmuseet Cagdas Sanatlar Merkezi i Cankaya-distriktet i Ankara, hvor de fleste udenlandske ambassader er beliggende - deriblandt den russiske. 

Rutineret diplomat dræbt

Ambassadøren hedder Andrej Karlov og har været ambassadør i Tyrkiet siden juli 2013. Han har været diplomat i det russiske udenrigsministerium samt besiddet flere forskellige ambassadørposter siden 1976.

Flere andre personer meldes såret ved angrebet, der kommer efter flere dage med protestaktioner i Tyrkiet mod Ruslands rolle i Syrien. 

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, og Ruslands præsident, Vladimir Putin, har for nylig holdt et forsoningsmøde efter en dyb krise mellem de to lande. Krisen opstod, da Tyrkiet skød et russisk kampfly ned på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien sidste år.

Opdateres...