Udland

Morten var tæt på den dræbende lastbil: Vi tænkte bare løb, løb, løb

Dansk par så lastbilen køre ind på det berlinske julemarked og folk flygte i panik.

- Vi tager benene på nakken og løber for vores liv. Vi vidste faktisk ikke, hvad der var sket.

Det fortæller danske Morten Wigotski, der sammen med sin kæreste var helt tæt på julemarkedet i Berlin, hvor 12 mennesker mistede livet og mange blev såret, da en lastbil mandag aften kørte ind i den tætte menneskemængde mellem boderne.

- Vi stod måske 20-25 meter fra det sted, hvor lastbilen kørte ind. Først var der et meget, meget højt brag. Vi tænkte: ”Nå, det lød ikke ligesom et skud. Det lød som et eller andet, der var væltet meget hårdt”, fortæller Morten Wigotski.

- Men så løber folk paniske ud fra pladsen og ud foran bilerne ude på hovedvejen. Der var folk, der væltede og folk, der løb ind i hinanden. Vi vidste ikke, hvad der var sket. Vi kunne bare se, at der løb en masse mennesker i panik, og så løb vi også, fortæller han.

Man tænker tanken terror

- Det er klart, at man tænker tanken, at det er ”terror”. Med det samfund vi lever i lige nu, så tænker man da det værste. Den følelse vi havde, var bare: ”Løb, løb, løb”. Vi tog hinanden i hænderne og løb.

- Vi løb måske 2-300 meter væk. Vi vidste ikke hvad der var sket. Det var mærkeligt, at 2-300 meter væk der gik alle, som om intet var hændt. Så gik vi hånd i hånd ned ad gaden og tænkte, at vi hellere måtte gå hjem til hotellet, fortæller Morten Wigotski.

Politi på alle gadehjørner

Han har svært ved at sige, om han føler sig sikker nu:

- Der står politi med maskinpistoler på alle gadehjørner. Men det er svært at sige, det værste chok skal lige lægge sig. Vi har været meget tæt på noget meget ubehageligt, siger han.