Udland

Drab på ambassadør filmet: Gerningsmand råbte 'Glem ikke Aleppo'

Det fatale angreb på Ruslands ambassadør i Ankara blev fanget på kamera.

Hele den dramatiske skudepisode fra kunstgalleriet i Tyrkiets hovedstad Ankara, der kostede den russiske ambassadør livet, blev optaget på kamera. 

Videoen viser, hvordan gerningsmanden først skyder den russiske ambassadør, der falder til jorden. Efterfølgende råber attentatmanden i oprevne vendinger:

- Allahu akbar - Gud er stor. Glem ikke Aleppo. Glem ikke Syrien. Glem ikke Aleppo. Glem ikke Syrien.

Efterfølgende råber gerningsmanden 'kom tilbage', 'kom tilbage' på tyrkisk i det han vifter med sin pistol, og fortsætter: 

- Kun døden vil tage mig væk herfra. Alle, der har taget del i denne undertrykkelse vil en for en betale for det, siger gerningsmanden, der var en politimand, som arbejdede i Ankara.

Gerningsmand kom igennem sikkerhedskontrol med politi-id

Den nu afdøde gerningsmand brugte sit politiskilt til at komme igennem sikkerhedskontrollen.

Fotos, som blev offentliggjort af avisen Hurriyet, viser mindst to mænd med jakkesæt ligge på gulvet, mens en anden står med en pistol i hånden. Angrebet skete på kunstmuseet Cagdas Sanatlar Merkezi i Cankaya-distriktet i Ankara, hvor de fleste udenlandske ambassader er beliggende - deriblandt den russiske. 

Tyrkiets indenrigsministerium meddeler, at tre andre personer blev såret ved angrebet i Ankara, hvor den russiske ambassadør blev dræbt. Ingen af de sårede er i kritisk tilstand - og en af dem er allerede udskrevet fra hospitalet.

Rusland: En tragisk dag i vort lands historie

En talskvinde fra det russiske udenrigsministerium har fordømt angrebet og drabet på den russiske ambassadør:

- Det er en tragisk dag i vort lands historie og for russisk diplomati. Ambassadør Andrej Karlov har gjort en masse for at udvikle samarbejdet med Tyrkiet og ydet en masser for at afhjælpe den krise, der har været de to lande imellem. Det er et forfærdeligt tab for os og verden.