Udland

Dansker tæt på det ramte julemarked: Jeg går ikke hjem i aften

Det er rigtigt ubehageligt, når man lige selv har været på det marked, siger dansk studerende tæt på julemarked i Berlin, hvor 12 mennesker er dræbt.

- Jeg har selv været på det marked for et par dage siden. Det er rigtigt ubehageligt, når man selv bor hernede.

Sådan siger en af de mange danskere, der bor i Berlin, Alberte Uhre Mortensen, efter ni mennesker mandag aften blev dræbt af en lastbil, som kørte ind i et julemarked.

Hun er studerende og sidder netop nu i en venindes lejlighed blot en kilometer fra det ramte julemarked.

- For at komme hjem skal jeg igennem det område, og politiet har frabedt sig, at man går igennem det område. Så jeg bevæger mig i hvert fald ikke hjem i aften. Det er ret ubehageligt, når man kommer fra en lille by i Jylland at komme så tæt på den slags, som man normalt kun ser i nyhederne, siger hun.

Julemarkedet med boder ligger på Kurfurstendamme i det centrale Berlin, og er et af de største og mest velbesøgte at de mange julemarkeder.

- Der færdes rigtig mange mennesker der hver dag. Jeg var der selv i lørdags, fortæller hun.

Alle vennerne er OK

Hun og veninden har brugt aftenen på at kontakte alle deres venner, så hun føler sig sikker på, at hun ikke kender nogen af de involverede.

- Vi har skrevet til dem, og de har skrevet til os. Så der er ingen jeg kender, der har opholdt sig på det julemarked, siger hun.

Trods den chokerende oplevelse forventer hun, at hendes dagligdag i Berlin går videre som normalt i morgen:

- Når man bor i en storby, så ved man godt, at der er større risiko for terror. Men jeg vil stadig gå på arbejde og gå ud i trafikken. Man kan jo ikke tage forbehold for det her, siger hun.