Udland

Obama vil gengælde russiske hackerangreb

Ifølge præsident Barack Obama vil USA iværksætte tiltag over for Rusland, som følge af hackerangrebene op til det amerikanske præsidentvalg.

- Der er ingen tvivl om, at når en udenlandsk regering forsøger at påvirke integriteten af vores valg, så tror jeg ... at vi er nødt til skride til handling. og det vil vi, siger Obama ifølge et udskrift af et interview med National Public Radio.

Det skriver CNN.

Obama kommer ikke ind på, hvilken tiltag han har i tankerne.

CIA: Hackere ville påvirke valget

Ifølge amerikanske efterretningstjenester stod russiske hackere bag angrebene. CIA mener, at formålet var at påvirke udfaldet af valgkampen til fordel for republikaneren Donald Trump.

Efterretningskilder sagde onsdag til NBC News, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, sandsynligvis havde kendskab til hackerangrebene.

Putin personligt involveret

Kilderne oplyste til tv-stationen, at Putin personligt var med til at beslutte, hvordan informationer, som hackere havde sikret fra Det Demokratiske Partis computere, blev lækket og på anden måde brugt.

The Washington Post skrev fredag, at CIA mener, at Rusland forsøgte at hjælpe republikaneren Donald Trump til at sejre i valgkampen.

Avisen citerede kilder med kendskab til en hemmelig rapport fra efterretningstjenesten.

Hackerangreb undersøges allerede

Avisen skrev blandt andet, at det var personer med forbindelser til Ruslands styre, der videregav stjålne e-mails fra Hillary Clinton og den demokratiske partiledelse til organisationen WikiLeaks.

Præsident Barack Obama beordrede tidligere på året en grundig gennemgang af alle de hackerangreb, der fandt sted i løbet af den amerikanske valgkamp.