Udland

Rusland anklager USA for manglende samarbejde i Syrien

Islamisk Stat har generobret oldtidsbyen Palmyra i Syrien. Det er USA's skyld, mener den russiske regering.

Rusland anklager USA for mangel på samarbejde, efter at terrorbevægelse Islamisk Stat (IS) har generobret den historiske oldtidsby Palmyra i Syrien søndag.

- Vi beklager, at vi ikke har formået at neutralisere deres offensiv, siger talsmand for den russiske regering Dmitrij Peskov.

Generobringen af Palmyra skete, ni måneder efter at Islamisk Stat blev fordrevet fra byen af præsident Bashar al-Assads regeringsstyrker.

De blev støttet af russiske kampfly under offensiven i oldtidsbyen.

- Vi beklager også, at der fortsat er mangel på koordineret handling og reelt samarbejde med andre lande - først og fremmest USA - som ikke ønsker at samarbejde. Dette samarbejde kunne forhindre den slags angreb fra terrorister, lyder det fra talsmanden.

Preller af på Pentagon

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, antyder, at de IS-krigere, der nu flygter fra den irakiske offensiv i Mosul for at deltage i generobringen, kan være en del af plan for at lette trykket mod oprørsgrupperne i Aleppo.

- Det får mig til at tænke - og jeg håber, jeg tager fejl - at alt er koordineret for at give et pusterum til banditter, der fortsat opholder sig i det østlige Aleppo, siger han.

Kritikken fra Rusland preller af på det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Her mener man, at Rusland har fjernet blikket fra Palmyra for at koncentrere sig om bombningerne af Aleppo.

- Dette understreger det, som vi har argumenteret for længe. At Rusland må skifte fokus, siger talsmand for Pentagon Adrian Rankine-Galloway.