Udland

Hastemøde i FN: Henrettelser på gader og i hjem i Aleppo

Regeringstropper er rykket ind i den syriske by Aleppo, og det er dårligt nyt i de oprørskontrollerede områder.

Flere års kampe om herredømmet over den syriske by Aleppo ser ud til at være forbi.

I går mandag proklamerede den syriske regeringshær, at byen var "befriet". Men det har ikke bragt ro til den krigshærgede by - tværtimod.

Ifølge FN er mindst 82 blevet dræbt siden "befrielsen" af Aleppo. Og der er tale om reelle henrettelser i gader og i folks hjem, hævder Rupert Colville, der er talsmand for FN's menneskeretsorgan.

- Vi har meldinger om mindst 82 dræbte, blandt dem børn og kvinder. Og der kan være mange flere i et helvedes hjørne af Aleppo, siger han ifølge Reuters.

Civile i Aleppo i Syrien bliver udsat for overgreb. Der er rapporter om henrettelser, fortæller FN.

Helvedes hjørne

I dette 'helvedes hjørne', der er et område på mindre end én kvadratkilometer af tidligere oprørsstyret Aleppo, er også en bygning, hvor op mod 100 uledsagede børn befinder sig.

Unicef kæmper for at få lov at evakuere børnene fra bygningen, men det har hidtil været uden held. Bygningen er under tung beskydning, skriver Reuters.

- Det er på høje tid, at verden forsvarer Aleppos børn og ender deres mareridt, siger Geert Cappelaere, der er regional leder af Unicef.

Frankrig vil have hastemøde

Den frygtelige situation i Aleppo får tirsdag Frankrig til at anmode om et hastemøde i FN's sikkerhedsråd. Krisemødet ventes at blive afholdt senere tirsdag.

Franske repræsentanter har desuden advaret om, at Rusland risikerer at blive involveret i terrorhandlinger i byen.

Rupert Colville fra FN er enig i, at organisationen må gøre alt den kan for at afhjælpe situationen.

- Der er behov for at få internationale øjne på situationen. Sikkerhedsrådets forsøg på at have nogen form for juridisk proces har været fuldstændig katastrofal, siger han.

Tyrkiet: Civile får ikke en chance

Også Tyrkiet er fremme med advarsler om begivenhederne i Aleppo.

Tyrkiets udenrigsministerium siger i en erklæring, at der sker grove menneskerettighedskrænkelser i Aleppo, og at det syriske regime ikke giver civile en chance, når de ønsker at forlade Aleppo.

Den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Çavusoglu, siger, at "i dag, i morgen og hver dag vil vi intensivere vores forhandlinger med Rusland og andre lande, så vi kan få afsluttet denne menneskelige tragedie".