Udland

CIA: Rusland forsøgte at sabotere amerikansk valgkamp

I en hemmelig rapport fra CIA vurderes det, at Rusland forsøgte at hjælpe Trump til sejren i valgkamp.

CIA konkluderer i en ny rapport, at Rusland forsøgte at sabotere og blande sig i præsidentvalget i USA, og at målet var at hjælpe Donald Trump til sejren.

Donald Trumps stab afviser rapportens indhold, skriver nyhedsbureauet AFP.

- Dette er de folk, som påstod at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben. Valget er for længst overstået med en af de største sejre i valgmandskollegiet nogensinde, skriver Trumps såkaldte overgangshold i en pressemeddelelse.

Videregav stjålne e-mails

Det er avisen The Washington Post, der omtaler den hemmelige efterretningsrapport fredag. Avisen citerer kilder, der har kendskab til rapporten.

Blandt andet skriver avisen, at det var personer med forbindelser til Ruslands styre, der videregav stjålne e-mails fra Hillary Clinton og den demokratiske partiledelse til organisationen WikiLeaks.

Præsident Barack Obama beordrede tidligere på året en grundig gennemgang af alle de hackerangreb, der fandt sted i løbet af den amerikanske valgkamp.

Overraskende sejr til Trump

Trump vandt højst overraskende USA's præsidentvalg over Demokraternes Hillary Clinton i november.

Det er imidlertid ikke rigtigt, når Trump påstår, at det var en af de største sejre i historien.

Barack Obama fik eksempelvis både i 2008 og 20212 flere stemmer i valgmandskollegiet end Trump ifølge den politiske hjemmeside realclearpolitics.