Udland

Russiske politikere kræver kontrol med FIFA 17: Vil beskytte børn mod homo-propaganda

Hos flere russiske politikere falder det ikke i god jord, at fodboldspillet FIFA støtter homoseksuelle.

Fodboldspillet FIFA er voldsomt populært over hele verden, men i Rusland vil flere parlamentsmedlemmer nu have undersøgt om spillet overtræder landets ”homo-propaganda-lov”.

Den er den nyeste udgave af spillet, FIFA 17, der har fået de russiske politikere op af stolene.

I forbindelse med lanceringen af spillet har firmaet EA Sports, der står bag FIFA, opfordret sine brugere til at bakke op om en engelsk kampagne, der støtter homoseksuelle fodboldspillere.

Kampagnet kaldes Rainbow Laces (regnbuefarvede snørrebånd), og har blandt andet fået kendte fodboldspillere som Evertons Phil Jagielka og den tidligere engelske fodboldspiller Joey Barton til at bære regnbuefarvede snørebånd.

Vil beskytte børn mod "ikke-traditionelle seksuelle forhold"

Siden sommeren 2013 har det været forbudt at ”propagandere ikke-traditionelle seksuelle forhold” over for børn i Rusland, og da FIFA-spillet ingen aldersbegrænsninger har, bør myndighederne se på sagen.

Det mener flere parlamentsmedlemmer fra Kommunistpartiet, der har bedt Roskomnadzor – et føderalt organ, der fører tilsyn med medier og teknologi – undersøge spillet.

Valery Rashkin, der er parlamentsmedlem for Kommunistpartiet, siger til den russiske avis Izvestia, at der bør ”indføres ændringer i programmeringen eller aldersklassificering”, og hvis spiludbyderen nægter, skal der laves ”restriktive foranstaltninger”.

Politikerne fra Kommunistpartiet får opbakning fra Irinia Rodnina, der er parlamentsmedlem for Vladimir Putins parti, Forenet Rusland. Hun mener det er myndighedernes opgave at efterprøve, om FIFA 17 holder sig inden for lovens rammer, og om det må sælges i Rusland.

- Hver stat har sine love, og de skal overholdes, siger hun til den russiske avis Izvestia.