Nu er kæmpe projekt sat i gang: Tro kopi af Titanic på vej

I Kina er de netop begyndt at bygge en tro kopi af det berømte skib Titanic i samme størrelse som originalen og med identisk interiør.

Kunne du godt have tænkt dig en tur med luksuslineren RMS Titanic, hvis skibet ikke var stødt mod isbjerget tilbage i 1912?

Hvis ja, findes der flere muligheder for at få et Titanic-fix. 

I Kinas Sichuan-provins, i et trafikmæssigt isoleret omåde omkring 1200 kilometer fra havet, er man netop begyndt at bygge en tro kopi af Titanic.

Når skibet er færdigbygget kommer det til at være 269 meter langt og 28 meter bredt. Omkostningerne til det gigantiske projekt kommer angiveligt til at løbe op i omkring 145 millioner dollars. Sådan skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, ifølge Reuters.

Titanic-kopien bliver bygget som led i udviklingen af turismen, og projektet er delvist finansieret af staten Daying County, der ligger i Kinas Sichuan-provins.

Planlægningen af projektet har været i gang i mere end to år, og når tiden er inde, er det meningen, at Titanic-kopien permanent skal lægge til i et reservoir i Qij iang-floden. 

Ikke den første 'nye Titanic'

Det er sket før, at et Titanic-projekt bliver sat i søen.

Så sent som i februar i år meddelte det australske rederi Blue Star Line, at Titanic skal sejle igen i 2018. Målet her er ligeledes at lave en tro kopi af det legendariske skib.

Rigmanden Clive Palmer, der ejer Blue Star Line, har lovet, at Titanic II bliver så identisk som muligt med originalen. Det vil sige både størrelsesmæssigt og interiør i præcis samme stil. Samtidig får krydstogtskibet angiveligt moderne faciliteter som robotbartendere og kæmpe rutsjebaner. 

Modellen af skibet er på plads, og selskabet har også præsenteret en række grafiske tegninger af kopien indefra. Se med herunder:

Verdens største Titanic-udstilling

Også i den nordirske hovedstad, havnebyen Belfast, hvor luksuslineren blev bygget på skibsværftet Harland & Wolff, hylder de Titanic.

100 år efter katastrofen, i 2012, åbnede byen et nyt museum og kunstcenter, Titanic Belfast. Og det er intet mindre end verdens største udstilling af sin art – til en værdi af 840 millioner danske kroner. Det forliste skib har også fået en hel bydel opkladt efter sig, nemlig Titanic Quarter.

Museet er formet som fire skibsskrog med påsatte metalplader, som ligner vand i bevægelse, når lyset spiller i dem. Ser man bygningen ovenfra minder den om en hvid stjerne, der netop er Titanic-rederiet White Star Lines symbol.

Se mere i videoen herunder:

Titanic repræsenterer noget universelt

Der ligger noget dybere bag beslutningen om at bygge en Titanic-kopi i Kina. Ifølge Su Shaojun, der er CEO hos Seven Star Energy Investment Group, så kommer Kina til at præsentere noget, alle kan relatere til.

- Der er ikke ét enkelt land, som har patent på Titanic. Lidt ligesom, at USA også kan have 'Kong Fu Panda' og 'Mulan', siger Su Shaojun til Reuters:

- For Kina repræsenterer Titanic noget af universel værdi. 

Ifølge Su Shaojun har de brugt mange år på at indsamle plantegninger fra mange dele af verden – og nu er det så lykkes at få fat i de fleste.

Også Noas ark er der blevet bygget en tro kopi af. Se med i videoen herunder: