Udland

126 kunder sagsøger Tesla: Topmodellen kører ikke hurtigt nok

Tesla bliver slæbt i retten af 126 Tesla-ejere i Norge. De mener ikke, at bilen yder så meget som lovet.

126 utilfredse norske bilejere slæber elbilsgiganten Tesla i retten. De mener ikke, at de har modtaget det produkt, som de er blevet lovet.

For i stedet for de lovede 700 hestekræfter som Tesla-modellen S P85D skulle kunne yde ifølge bilproducenten, har de 126 kunder måtte tage til takke med 469 hestekræfter.

Det har fået dem til at gå sammen om et søgsmål, hvor de hver kræver et prisafslag på 129.700 norske kroner samt at få dækket sagsomkostningerne.

Det skriver dn.no.

Starter med 10 sagsøgere

I første omgang er det 10 af sagsøgerne, der får prøvet deres sag for retten. Det er prisforskellen på modellen S P85D og modellen 85D, der ligger til grund for det ønskede beløb fra sagsøgerne.

- I stedet for at få cirka 84 procent flere hestekræfter ved at vælge P85D fremfor 85D, har forbrugerne fået 11 procent flere hestekræfter end de ellers havde gjort. I forlængelse af det er forskellen i accelerationen også langt mindre end forventet.

- Forbrugerne havde ikke været villige til at betale omkring 130.000 norske kroner ekstra for P85D, hvis Tesla havde givet fyldestgørende oplysninger op købstidspunktet, lyder det blandt andet i begrundelsen for søgsmålet, skriver dn.no.

Tesla er uenige i påstande

Tesla har ikke nogen kommentarer til den verserende sag, men er tidligere kommet med denne forklaring:

- Tests udført af Tesla og uafhængige tredjeparter har bevist, at accelerationen og motorkraften i modellen S P85D altid har været nøjagtig selv under kørsel.

- Når det gælder accelerationen har Tesla sagt at P85D går fra 0-100 km/t på 3,3 sekunder, mens Motor Trend og andre faktisk opnåede en tid på 3,1 sekunder. På samme måde var motorkrafttallene som Tesla brugte, noget vi var juridisk pålagt at opgive og er desuden nøjagtigt bekræftet af europæiske myndigheder, skrev Tesla ifølge dn.no.

Retssagen starter den 12. december i Oslo og omfatter i første omgang 10 af sagsøgerne. De andre 116 sagsøgere sætter deres søgsmål på pause, indtil der falder dom i de første 10 sager.