Udland

Brasiliansk venstrefløj vil fælde skandaleramt præsident

En ny korruptionsskandale ruller i Brasilien. Statsanklageren har nu åbnet en sag og vil undersøge episoden.

Medlemmer af den brasilianske venstrefløj har officielt stillet et mistillidsvotum til Brasiliens præsident, Michel Temer.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er medlemmer af det socialistiske parti PSOL, der vil af med landets nye præsident. 

Beskyldninger om korruption

Det sker på grund af, at præsidenten bliver mødt med beskyldninger om korruption. Beskyldningerne går på, at Michel Temer angiveligt har presset en tidligere kulturminister til at godkende et byggeprojekt.

Marcelo Calero, der trådte tilbage som kulturminister tidligere i november, har fortalt brasiliansk politi, at Temer pressede ham til at godkende byggerier i en historisk og fredet del af byen Salvador.

Den højtstående embedsmand Geddel Vieira Lima havde købt en lejlighed i en bygning, der endnu ikke var blevet opført i det historiske område.

Ifølge kulturministeren bad præsident Temer ham om at godkende byggerierne, så Vieira Limas lejlighed ville blive opført. Geddel Vieira Lima trådte tilbage fra sit job, en uge efter kulturministeren Calero var gået af.

Statsadvokat undersøger sagen

Præsident Michel Temer har siden indrømmet, at samtalen mellem ham og Calero har fundet sted. Han benægter at have forsøgt at påvirke kulturministerens beslutning.

Hvis præsidenten skal afsættes, så skal venstrefløjens mistillidsvotum godkendes af formanden for underhuset i den brasilianske kongres, Rodrigo Maia.

Det anses dog for ret usandsynligt, da Maia tilhører partiet Demokraterne, der var med til at afsætte præsident Dilma Rousseff i august, som blev erstattet af netop Temer.

Væste recession siden 1930'erne

Selv om præsidenten næppe bliver afsat, så har statsadvokaten alligevel startet en undersøgelse af sagen.

Brasilien kæmper for at komme sig oven på den værste recession i landet siden 1930'erne.