Udland

Oprørere taber stort område: Assads militær vinder største sejr i Aleppo siden 2012

Oppositionen har mistet mere end en tredjedel af det territorium, som den havde kontrol over.

Statslige medier i Syrien siger, at hæren og dens allierede har indtaget distriktet al-Sakhour fra oprørerne i det østlige Aleppo. Militærets fremskridt i området fører til en opsplitning af oprørsområdet.

I alt har militæret på få dage indtaget en tredjedel af det østlige Aleppo, siger en neutral overvågningsgruppe ifølge Reuters.

- De syriske oprørsgrupper har mistet kontrollen over alle de nordlige bydele i det østlige Aleppo, siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Vundet store områder

Hæren har mandag indtaget bydelene Sakhour, Haydariya og Sheikh Khodr, mens kurdiske styrker har taget distriktet Sheikh Fares fra oprørerne, siger overvågningsgruppen.

- Dette er det største nederlag for oppositionen i Aleppo siden 2012, siger Rami Abdulrahman, som leder Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Oppositionen har under denne store offensiv mistet mere end en tredjedel af det territorium, som den havde kontrol over, siger han.

Militærets fremrykning har tvunget tusindvis af civile på flugt.

Aktivister og lokale indbyggere tegner et grumt billede af situationen i det østlige Aleppo, som ligger i ruiner efter fire års bombardementer fra regeringsstyrkernes side.

- Enhver, der står på en af hovedgaderne i det belejrede Aleppo, vil være overbevist om, at dommedag er kommet, skriver aktivister på Facebook.

- Titusinder af fordrevne mennesker går uden nogen form for transport. Alle de sårede bliver båret til fods hen til det, der er tilbage af de ødelagte skadestuer, skriver aktivister ifølge nyhedsbureauet dpa.

Under regeringsstyrkernes store offensiv, som mandag har været i gang i 14 dage, er over 200 civile blevet dræbt, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.