Udland

Angreb studerende med stor køkkenkniv: Var selv elev på universitetet

Gerningsmanden, der angreb med kniv mod studerende på universitet i Ohio, var selv elev.

Gerningsmanden bag angrebet på Ohio State University i USA er nu identificeret.

Den afdøde gerningsmand havde somalisk baggrund, hed Abdul Razak Ali Artan, var 18 år og selv indskrevet som studerende på universitet. Politiet er i gang med at undersøge, om Abdul Razak Ali Artans angreb var et terrorangreb.

Gerningsmanden kørte først ind i en menneskeflok og forlod efterfølgende bilen for at gå i gang med at stikke folk med en stor køkkenkniv. 

Episoden førte til, at ni personer blev kørt på hospitalet efter episoden, men alle er uden for livsfare. De studerende kan igen bevæge sig sikkert i området.

- Han var helt stille, da han angreb

Den 20-årige studerende Jacob Bower så gerningsmanden, da han trak en kniv på universitetets område. 

- Han trak noget, der lignede en stor køkkenkniv og begyndte at jage folk i forsøget på at stikke dem, siger Jacob Bower til CNN og fortsætter:

- Heldigvis var der så mange mennesker, at han ikke kunne fokusere på et enkelt mål. Jeg så ikke nogen blive stukket ned, men jeg så politimanden skyde angrebsmanden med tre skud. Gerningsmanden havde et vildt blik i sine øjne. 

Jacob Bower fortalte til CNN, at gerningsmanden var helt stille, da han forsøgte at angribe folk:

- Han var helt stille, og det gjorde det hele meget uhyggeligt.

I et af klasseværelserne barrikaderede man døren med stole under angrebet. 

Al undervisning på universitetet er aflyst mandag. Ohio State University er er et af USA's største med omkring 60.000 studerende.