Udland

To elge kæmpede om en hun - og endte deres liv viklet sammen og nedfrosset i et vandløb

To store elge har tilsyneladende været oppe at slås, fået gevirerne viklet ind i hinanden og har endt deres dage forenet og nedfrosset i et vandløb.

I området omkring Unalakleet, en by i Alaska ved kysten til Beringshavet, har to lokale mænd gjort et spektakulært fund.

Brad Webster og Jeff Erickson var ude at gå i området, da de opdagede et stort gevir, der stak op af et frosset vandløb. Da de kom lidt tættere på, kunne de se, at der var to gevirer og to elge, der var forbundet under isen.

Elgene har højst sandsynligt mistet livet i et slagsmål om en dame, der er endt helt galt. Det fortæller Kris Hundertmark i en mail til Washington Post.

Voksne hanner er ekstremt stærke og i efterårets parringssæson slås de om hunnerne, skriver han til avisen. Men elge har store, komplekse gevirer, og det kan resultere i, at de bliver viklet ind i hinanden.

Uheldige gutter

Hundertmark har set kranier fra sammenviklede elge i naturen, men han har aldrig før set dem i is.

- De her to gutter var uheldige, i det de formentlig faldt i vandet, mens de hang sammen, og druknede. Men så igen, det er en meget hurtigere måde at dø på, end hvis de var blevet viklet sammen i en eller anden skov og sultet ihjel, siger Kris Hundertmark til Washington Post.

Brad Webster har en lidt anderledes teori, om hvordan elgene døde.

Efter fundet af elgene vendte han og Jeff Erickson tilbage til findestedet, hvor de brugte et par timer med en issyl og en motorsav på at få de faldne slagsbrødre fri af isen.

Vandt slaget, men tabte krigen

Efterfølgende undersøgte de hovederne og kom frem til, at den ene elg tilsyneladende har gennemboret den andens kranium.

Det får Webster til at gisne om, at den ene elg er død i kamp, hvorefter den overlevende har trukket den med ud i vandet, hvor de begge endte deres dage.

- Efter den enes død er det som om, at du vandt slaget, men du tabte krigen, fordi der sidder en hel elg fast på dit hoved nu, siger Brad Webster til Washington Post.