Udland

IS tager skylden for angreb mod egyptiske soldater

12 egyptiske soldater mistede livet, da en kontrolpost på Sinai-halvøen blev angrebet torsdag. Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag et bilbombeangreb, som torsdag tog livet af mindst 12 egyptiske soldater på Sinai-halvøen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Angrebet var rettet mod en kontrolpost i et område, hvor den egyptiske gren af Islamisk Stat forsøger at få fodfæste. Gruppen er mistænkt for at stå bag drabene på flere hundrede egyptiske soldater og politibetjente, efter at den i 2014 svor troskab til Islamisk Stat. En gruppe væbnede militante angreb kontrolposten

12 egyptiske soldater mistede livet, da en kontrolpost på Sinai-halvøen blev angrebet torsdag.

Den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) hævder at stå bag et bilbombeangreb, som torsdag tog livet af mindst 12 egyptiske soldater på Sinai-halvøen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet var rettet mod en kontrolpost i et område, hvor den egyptiske gren af Islamisk Stat forsøger at få fodfæste.

Gruppen er mistænkt for at stå bag drabene på flere hundrede egyptiske soldater og politibetjente, efter at den i 2014 svor troskab til Islamisk Stat.

En gruppe væbnede militante angreb kontrolposten i det nordlige Sinai med en bilbombe efterfulgt af kampe mod soldaterne.

Antallet af dræbte lød først på otte, men er siden blevet opjusteret til 12.

Yderligere 12 personer blev såret, og en er meldt savnet efter angrebet.

Islamisk Stat hævder at have dræbt 15 soldater, ødelagt to pansrede mandskabsvogne og stjålet våben fra kontrolposten.

Vidner oplyser ifølge Reuters, at sikkerhedsstyrker efter angrebet etablerede ekstra kontrolposter i og omkring byen El Arish, der er hovedstad i den nordlige Sinai-provins samt halvøens største by.

En talsmand fra det amerikanske udenrigsministerium fordømte fredag angrebet på Sinai-halvøen.

- Vi udtrykker vores solidaritet med Egyptens befolkning, der står over for mødet med voldelige ekstremister. USA støtter Egyptens sikkerhedsstyrker, og sammen vil vi fortsætte med at bekæmpe denne trussel, lyder det fra talsmand John Kirby i en skriftlig udtalelse.