Udland

Trump bekræfter: Melania flytter ikke med til Det Hvide Hus

Melania Trump og sønnen Barron bliver boende i Trump Tower, når Donald Trump overtager Det Hvide Hus.

USA's kommende præsident, republikaneren Donald Trump, bekræfter søndag over for Washington Post, at hans kone, Melania Trump, ikke flytter med ham til Det Hvide Hus.

Trump bliver officielt USA's præsident 20. januar.

46-årige Melania Trump og den tiårige søn Barron Trump vil ifølge mediet i stedet blive boende i Trump Tower i New York, så Barron ikke skal flytte skole. Han går nu i en privatskole i bydelen Upper West Side.

Hård kampagne

Ifølge Washington Post siger Trump, at Melania vil flytte med til Det Hvide Hus "meget hurtigt efter, at han (Barron Trump, red.) er færdig med skolen".

En kilde tæt på Trumps team sagde tidligere søndag lokal tid til New York Post, at valgkampagnen har været hård for sønnen, og at Melania Trump vil skåne ham mest muligt.

Ifølge en anden kilde vil Melania Trump rejse til Washington, når der er behov for det, men hendes hovedfokus vil være sønnen Barron.

Følsomt at flytte

Trump-talsmand Jason Miller siger ifølge mediet fortune.com, at det naturligvis vil være følsomt at skulle flytte tiårige Barron midt i skoleåret.

Ifølge avisen Washington Post har stort set alle tidligere amerikanske førstedamer boet i Det Hvide Hus til daglig.

Martha Washington, som blev USA's første præsidentfrue i 1789, boede ikke i Det Hvide Hus af den simple årsag, at det ikke var bygget endnu.

Anna Harrison, som var gift med præsident William Henry Harrison, USA's niende præsident, nåede aldrig at flytte ind i præsidentboligen, da hendes mand døde blot en måned efter at være blevet taget i ed som præsident.