Udland

Ole Henriksen: Hele salen buhede af ham, og det gjorde Laurence og jeg også

Ole Henriksen vil hverken sige undskyld til Donald Trump eller Mike Pence efter buh-råb i Broadway-teater.

En teaterscene på Broadway i New York har været det store samtaleemne i USA, efter at kommende vicepræsident Mike Pence blev buhet ud af publikum, da han skulle ind og se musical-stykket 'Hamilton'. 

Nu viser det sig, at 'cremekongen' og spa-ejeren Ole Henriksen befandt sig blandt det buhende publikum til samme forestilling. Og til BT fortæller Ole Henriksen, at han ikke holdt igen med buhen af Mike Pence. 

- Hele salen buhede, og det gjorde Laurence (Ole Henriksens kæreste, red.) og jeg også. Alt hvad han står for, kan jeg slet ikke forholde mig til. Alt det had. Over for minoriteter. Latinoer, jøder, homoseksuelle. Jeg kan ikke have det, siger Ole Henriksen til BT, og afslører dermed at han givetvis ikke stemte republikansk ved det amerikanske præsidentvalg.

Ole Henriksen vil ikke undskylde overfor hverken Mike Pence eller Donald Trump

- Ikke tale om chikane

Ole Henriksen bor til daglig i Los Angeles, som var et af de områder af USA, der stemte i mest overvældende favør på Hillary Clinton. Hele 71,4 procent stemte på den demokratiske kandidat, mens kun 23,5 procent satte deres kryds ud for Trump på stemmesedlen.

Netop Donald Trump har i et tweet forlangt, at buh-råbene undskyldes, da den kommende præsident opfatter buh-råbene som chikane: 

- Teatret skal altid være et sikkert og specielt sted. Skuespillertruppen i Hamilton var i aftes meget ubehøvlet over for en meget god mand, Mike Pence. Sig undskyld!, skriver Trump videre på Twitter.

Ole Henriksen er dog ikke enig i den vurdering.

- Har Trump virkelig ikke andet at gå op i? USA er et demokrati. Selvfølgelig må vi give vores mening til kende, siger han til BT. 

Ord nøje udvalgt

Da stykket sluttede, stillede skuespillertruppen sig op på scenen, og skuespilleren Brandon Victor Dixon talte direkte til Pence og takkede blandt andet den kommende vicepræsident for at dukke op. 

- Kommende vicepræsident Pence, velkommen og tak, fordi du er kommet for at se Hamilton-An American Musical. Vi er det mangfoldige Amerika, som er foruroliget og bange for, at din nye regering ikke vil beskytte os, vores planet, vores børn, vores forældre, eller forsvare os og værne om vores umistelige rettigheder. Vi håber, at dette show har inspireret dig til at værne om vores amerikanske værdier og virke på vegne af os alle, lød ordene, skriver The Guardian.  

Ord som ifølge New York Times var nøje gennemtænkt og udarbejdet af chefproducer Jeffrey Seller, instruktøren Thomas Kail og forfatter Lin-Manuel Miranda. 

Stykket Hamilton handler om farvede immigranters rolle under den amerikanske revolution, og rollelisten tæller både sorte og latino-skuespillere i roller som eksempelvis George Washington og Thomas Jefferson.