Verdens fedeste mand bliver omsider flyttet: Har ligget i sengen i seks år

Juan Pedro er så stor, at lægerne på hospitalet skal bruge et halvt år på at stabilisere hans krop, før han kan opereres for sin overvægt.

Juan Pedro vejer 500 kilo og har ligget i sin seng i seks år. Men nu skal der ske noget, for den 32-årige mexicaner risikerer at dø, hvis ikke han bliver behandlet.

Derfor blev han i tirsdags flyttet til et hospital i byen Guadalajara, der har specialiseret sig i kirurgiske løsninger på fedme.

Juan Pedro, der menes at være verdens fedeste mand, har boet hjemme hos sin mor hele livet. Og her er han på intet tidspunkt blevet behandlet for sin overvægt, ligesom kosten – ikke overraskende – har været dårlig.

- Jeg vidste på intet tidspunkt, hvad der skete med mig. Min krop gik sin egen vej uden nogen som helst kontrol. Jeg forsøgte at tabe mig hver dag, men intet hjalp, og jeg blev desperat. Til sidst fik jeg det dårligt og var i koma et stykke tid, vågnede op i sengen, hvorfra jeg ikke har flyttet mig siden, siger Juan Pedro ifølge The Telegraph.

Lider af en række alvorlige lidelser

Lægerne siger, at Juan Pedro har både type 2-diabetes, problemer med skjoldbruskkirtlen, højt blodtryk og vand i lungerne.

Problemerne med skjoldbruskkirtlen har blandt andet ført til, at Juan Pedros krop ikke længere producerer så meget thyreoideahormon, som ellers er afgørende for forbrændingen. Derfor bliver stort set alt fedtet fra maden lagret i Juan Pedros krop i stedet for at blive forbrændt.

- Han er sandsynligvis kun i live på grund af sin unge alder, siger doktor José Castañeda fra hospitalet i Guadalajara.

- For den menneskelige krop er det umuligt at klare de sygdomme, som Juan Pedro lider af, over en længere periode, men jeg tror, vi kan nå det, tilføjer lægen.

Planen er, at den 500 kilo tunge mexicaner skal have en gastrisk bypass operation, hvor den store mavesæk indsnævres, så han ikke kan spise så meget. Før det kan ske, skal Juan Pedro dog først igennem seks måneders behandling for at stabilisere kroppen. Noget som hovedpersonen selv ser frem til.

- Det her er ikke noget liv. Den værste straf, du kan give et menneske, er at gøre kroppen til et fængsel, siger Juan Pedro.

Overvægten tog fart efter ulykke

Et nærliggende spørgsmål er naturligvis, hvordan et menneske kan komme til at veje 500 kilo og ligge i sin seng i seks år.

Svaret er nok ikke så entydigt, men ifølge moderen, María de Jesús, var der i barndommen ikke umiddelbart noget der tydede på, at hendes søn ville få så store helbredsmæssige problemer i en alder af bare 32 år.

Godt nok var Juan Pedro allerede som dreng overvægtig, men ifølge moderen var han aktiv og spillede fodbold, guitar og sang i kor.

- Han var en god danser og havde flere kærester, siger moderen til avisen El Universial.

Som 17-årig var Juan Pedro involveret i en trafikulykke. Den gang vejede han 230 kilo, og fra da af begyndte vægten at løbe endnu mere løbsk end hidtil.

Ifølge en 2014-opgørelse fra OECD er Mexico det næstfedeste land i verden kun overgået af USA. 32,4 procent af de voksne er overvægtige, mens det tilsvarende tal i USA er 35,3. I Danmark er 13,4 procent af de voksne overvægtige.

Fedme skønnes ifølge OECD at være ansvarlig for mellem en og tre procent af de samlede sundhedsudgifter i de fleste lande. I USA er det dog helt op mod 10 procent. Udgifterne forventes at stige de kommende år.

Top 10: Verdens fedeste landw

 1. USA

  35,3 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 2. Mexico

  32,4 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 3. New Zealand

  31,3 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 4. Ungarn

  28,5 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 5. Australien

  28,3 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 6. Canada

  25,4 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 7. Chile

  25,1 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 8. Storbritannien

  24,7 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 9. Irland

  23 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.

 10. Luxemborg

  22,7 procent af den voksne del af befolkningen er overvægtig.