Trumps navn fjernes fra Manhattan-bygning efter protest

16x9
Beboere i et lejlighedskompleks på Manhattens Upper West Side vil ikke længere have, at Donald Trumps navn skal pryde deres bygning. Foto: BRENDAN MCDERMID / Scanpix Denmark

600 beboere i ejendomskomplekset Trump Place mener ikke, at republikaneren repræsenterer deres værdier.

Navnet på USA's kommende præsident, Donald Trump, skal ikke længere pryde facaden på et stort lejlighedskompleks på Manhattan i New York.

Beboerne i ejendommen Trump Place, der ligger på Upper West Side, er nemlig gået sammen i en underskriftsindsamling for at få fjernet navnet fra bygningen.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

600 underskrifter

I lang tid syntes beboerne i bygningen ikke at have noget imod, at Donald Trump stillede op ved det amerikanske præsidentvalg.

Men da ejendomsmilliardæren pludselig fik momentum i valgkampen - blandt andet efter kontroversielle udtalelser om mexicanere, kvinder og handicappede - besluttede de sig for at gøre noget.

Flere end 600 beboere i ejendommen satte således deres navn på underskriftsindsamlingen.

En talsmand for Equity Residential, der administrerer bygningen, bekræfter, at navnet, der står med store bogstaver hen over kompleksets facade, nu vil blive fjernet.

Ved at ændre navnet

- I øjeblikket er vi i gang med at ændre navnet på bygningerne på 140, 160 og 180 Riverside (Boulevard, red.), siger talsmanden Marty McKenna ifølge AFP.

- Ved at få en mere neutral bygningsidentitet vil ejendommen fremover appellere til alle nuværende og fremtidige lejere, tilføjer han.

De flere end 600 beboere har skrevet under på, at de mener, at Donald Trumps kontroversielle bemærkninger under valgkampen ikke reflekterer deres værdier.

- Ved at Trump udlejer sit navn til bygninger, som han ikke ejer, så går en del af vores husleje til at øge hans egenkapital, står der blandt andet på dokumentet.