Kineserne er vilde med Trumps barnebarn: Overrasker ved at tale kinesisk

En ni måneder gammel video af Donald Trumps barnebarn bliver efter hans valgsejr delt vildt på sociale medier i Kina.

Donald Trump er næppe en populær mand i Kina, efter han har beskyldt verdens næststørste økonomi for at stjæle amerikanske jobs og for at være en valutamanipulator.

Men nu har en video af den nyvalgte amerikanske præsidents barnebarn Arabella fået de sociale medier i Kina til at svømme over af begejstring.

Femårige Arabella Kushners mor, Ivanka Trump, lagde i februar en video op på Instagram af sin datter, der iført traditionelt kinesisk tøj reciterer et digt på mandarin.

Digtet stammer ifølge cnbc.com fra Tang-dynastiet, der eksisterede fra omkring år 600 til år 900.

- Tag hende med til Kina

Det har overrasket mange kinesere, at Donald Trumps barnebarn taler kinesisk, og på det sociale medie Weibo – Kinas svar på Twitter – bliver videoen delt massivt.

- Jeg kan ikke lide Donald Trump, men hans børn og børnebørn er alle ret søde, skriver brugeren Cloudwhale.

- Jeg tror, han vil tage hende med, når han besøger Kina, skriver brugeren Ke.

Ivanka Trump har tidligere lagt en anden video op af sin datter og skrevet, at Arabella arbejder hårdt på at lære kinesisk. Hvorfor Donald Trumps barnebarn bruger tid på at lære sproget, har hun dog ikke uddybet.

Et anspændt forhold

Donald Trump har tidligere talt om, at han vil indføre en told på op til 45 procent på kinesiske varer, men om de planer så også bliver ført ud i livet, er endnu et ubesvaret spørgsmål.

Skulle det gå hen og ske, vil det dog næppe være velset i Kina. Så sent som i mandags skrev den regeringstro avis Global Times i en leder, at toldmuren er naiv, og at USA risikerer en handelskrig.

Tilbage i marts, hvor Trump kæmpede for at blive republikanernes præsidentkandidat, var Global Times endnu mere hård i sin kritik.

- Trumps succes var ikke forudset af analytikere eller iagttagere. I begyndelsen af valget var Trump en rig, narcissistisk og provokerende kandidat, der kun blev betragtet som underdog. Hans job var dybest set at opføre sig som en klovn for at tiltrække flere vælgere og opmærksomhed fra partiet. Men nu, efter at have besejret andre lovende kandidater, er klovnen blevet den største favorit.

Helt så krads har Kinas præsident, Xi Jingping, dog ikke været. I mandags sagde han, at ”samarbejde er den eneste rigtige vej” for Kina og USA.