Trump må ikke ansætte sine børn - men vil forsøge at give dem adgang til statshemmeligheder

Donald Trump vil ifølge amerikanske medier forsøge at give sine børn landets højeste sikkerhedsgodkendelse.

USA's kommende præsident, Donald Trump, overvejer tilsyneladende at få sine børn med på råd, når han i fremtiden skal tage stilling til vigtige spørgsmål om landets sikkerhed.

Sådan lyder det hvert fald ifølge det amerikanske nyhedsmedie CBS News. Mediet skriver, at Donald Trumps stab har bedt administrationen i Det Hvide Hus om at undersøge muligheden for, at hans børn får den højeste sikkerhedsgodkendelse og dermed adgang til statshemmeligheder.

Rent praktisk vil det ifølge CBS News kræve, at børnene har en rolle som en af Donald Trumps vigtigste sikkerhedsrådgivere.

Men ifølge CNN har CBS News strammet historien.

Donald Trump har nemlig ikke anmodet administrationen i Det Hvide Hus om at sikre sine børn den højeste sikkerhedsgodkendelse - han har kun overvejet muligheden.

Børnene behøver ikke være ansat

Hvis CBS News' historie skulle holde vand, ville særlige regler for nepotisme forhindre Donald Trump i at ansætte sine børn i Det Hvide Hus.

Men ifølge reglerne behøver man ikke være ansat af regeringen for at få sikkerhedsgodkendelsen.

Flere af Donald Trumps børn var en integreret del af republikanerens valgkampagne. Det gælder datteren Ivanka, sønnerne Eric og Donald Jr. samt svigersønnen Jared Kushner.

De har dog alle meddelt, at de ikke får formelle stillinger for Trumps kommende regering.