Donald Trump vil udpege abortmodstandere til højesteret

Dommerne skal være imod abort og for retten til at bære våben, siger Trump i sit første store tv-interview.

Den nyvalgte præsident i USA, Donald Trump, siger i et interview i tv-programmet "60 Minutes", at hans fremtidige kandidater til landets højesteret vil være for stramninger på abortområdet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

- Dommerne vil være for retten til liv, siger han i interviewet, der bliver sendt søndag aften lokal tid på den amerikanske tv-kanal CBS.

- Og hvad angår hele våbensituationen så vil de forsvare den forfatningsmæssige ret til at bære våben, tilføjer Trump.

Ok med homoægteskaber

USA's kommende præsident siger også, at han ikke vil forsøge at omstøde en legalisering af ægteskab mellem samme køn i landet.

- Det er lovgivning. Det blev afgjort i højesteret, siger Donald Trump, da han bliver spurgt, om han støtter ægteskab mellem samme køn.

- Jeg har det fint med det, tilføjer han.

Ud med kriminelle indvandrere

I interviewet lover Trump samtidig at holde sit løfte om at deportere op mod tre millioner papirløse indvandrere, når han tiltræder som USA's præsident.

- De kriminelle og folk, der er tidligere straffet - bandemedlemmer og narkohandlere - det er formentlig to millioner mennesker og kan endda være tre millioner. Dem vil vi sende ud af vores land eller fængsle dem, siger Trump i et uddrag af interviewet.

Trump fortæller videre, at når disse mennesker er ude af landet, vil han og hans kommende regering tage en beslutning om, hvad der skal ske med de resterende millioner af indvandrere, som opholder sig i USA uden dokumenter.

Desuden fortæller den republikanske milliardær, at han vil give afkald på de 400.000 dollar - eller godt 2,7 millioner kroner - der årligt følger med jobbet som USA's præsident.

- Jeg har ikke tænkt mig at skulle have løn for det, siger han.

Det er Trumps første store tv-interview, siden han vandt præsidentvalget i USA tirsdag.