Udland

Person skudt under Trump-protest i USA

En demonstrant er ramt af skud i Portland i forbindelse med en protest mod Donald Trump.

En mand er blevet skudt under en protestmarch i Portland i staten Oregon mod USA's nyvalgte præsident, Donald Trump, oplyser politiet.

Den mandlige demonstrant er blevet såret, men der er ikke oplyst nærmere om hans tilstand. Han modtog behandling på stedet og er kørt på hospitalet.

Et øjenvidne siger til oregonlive.com, at det ikke er politiet, der har affyret skud. Han fortæller, at demonstranterne bevægede sig over broen Morrison Bridge, da en bil med flere personer kørte forbi.

Bilens passagerer hoppede ud af bilen, og den ene af dem havde en pistol, som han først affyrede op i luften, inden han skød en af demonstranterne i underlivet.

Skød demonstrant efter skænderi

Politiet i Oregon bekræfter i en pressemeddelelse, at gerningsmanden angiveligt kom op at skændes med den mandlige demonstrant, hvorefter han steg ud af bilen og affyrede flere skud mod offeret.

Herefter flygtede gerningsmanden fra stedet.

- Alle er nødt til at forlade området øjeblikkeligt, skriver politiet på Twitter. Man opfodrer samtidig øjenvidner til at fortælle politiet, hvad de har set, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det kom til flere sammenstød med politiet under nattens demonstrationer i Portland, men skyderiet skulle ikke have noget med politiet at gøre.

Politiet beskriver geringsmanden som en ung afroamerikansk mand sidst i teenageårene, klædt i en sort hættetrøje og posede jeans.

Skuddet faldt efter endnu et døgn med protester rundt om i USA mod Trump.

Demonstrationer i mange store byer

Der har natten til lørdag været demonstrationer i blandt andet Miami, Atlanta, Philadelphia, New York og San Francisco.

Tidligere på aftenen havde demonstranter kastet genstande mod politiet i Portland, der var mødt op i kampuniformer. Politiet svarede igen med peberspray og chokgranater. 

I Miamis centrum gik flere tusinde vrede borgere på gaden for at lufte deres vrede over Trumps valgsejr. Nogle hundrede brød ud fra gruppen og blokerede en motorvej. 

Samme billede tegnede sig i Los Angeles, hvor demonstranter råbte slagord som "Vi afviser den nyvalgte præsident" og "Hvis gader? vores gader". 

Demonstrationerne har gentaget sig hver aften, siden Trump vandt valget tirsdag over demokraten Hillary Clinton. Efter i første omgang at have beskyldt medierne for at stå bag protesterne har Trump i et nyt tweet kaldt det et sundt udtryk for unge menneskers "passion".