Donald Trump

Trump taler med to tunger på Twitter - nu elsker han demonstranterne

Der har været demonstrationer mod Donald Trump i en lang række byer. Billedet her er fra Los Angeles. PATRICK T. FALLON / Scanpix Denmark

Om aftenen skælder Donald Trump ud på demonstranterne - om morgenen roser han dem.

Kan man mene to fuldstændig modsatte ting på ni timer?

Tilsyneladende er svaret ja, hvis man hedder Donald Trump og er nyvalgt præsident i USA.

Torsdag aften skældte Donald Trump ud på de demonstranter der er gået på gaden i protest mod det overraskende udfald af præsidentvalget i tirsdags.

- Vi har lige haft et meget åbent og succesfuldt præsidentvalg. Nu protesterer professionelle demonstranter der er opildnet af medierne. Meget uretfærdigt, hed det fra Donald Trump på Twitter.

Hans tweet var en reaktion på de tusindvis af utilfredse amerikanere i Los Angeles, New York, Chicago, Portland og flere andre storbyer, der ikke bryder sig om deres nye præsident.

Med det vrede tweet var Donald Trumps udbrud på de sociale medier tilbage til noget, der lignede hans retorik under valgkampen.

En retorik han ellers havde skruet ned for efter han besejrede Hillary Clinton ved valget.

Ros til demonstranterne

Der gik da også kun ni timer - så kom der et nyt tweet fra Donald Trump. Denne gang var der ros til demonstranterne.

- Jeg elsker det faktum, at de små grupper af demonstranter i aftes har stærke følelser for vores store land. Vi vil alle finde hinanden og blive stolte, skrev Donald Trump på Twitter her til morgen.

Det nye tweet kom ud efter Donald Trumps støtte, New Yorks tidligere borgmester Rudy Giuliani, havde kaldt demonstranterne for nogle "forkælede tude-Marier" i et interview med Fox News.

Demonstration i Los Angeles fredag den 11. november 2016.
En demonstrant protesterer mod Donald Trump i Los Angeles.
En kvinde protesterer mod Donald Trump i Oakland i Californien.

Samtidig opfordrede Rudy Giuliani den nyvalgte præsident til at række en hånd ud til demonstranterne, og til at bede dem om at give Donald Trump en chance til at vise sit værd.

De to modsat rettede tweets kommer også, efter avisen New York Times kunne berette, at Donald Trumps rådgivere overtog præsidentkandidatens Twitter-konto under valgkampen.

Det skete angiveligt for at få kontrol med Donald Trumps kontroversielle udbrud på de sociale medier.