TV 2's USA-eksperter må æde deres ord: - Jeg var alt for skråsikker

Det var meget få eksperter, som havde forudset, at Donald Trump ville blive valgt som amerikansk præsident.

Hvis der overhovedet var nogen eksperter, som troede på, at Donald Trump ville vinde valget, så var det hvert fald ikke de to, som TV 2 har brugt i deres valgstudie i nat, Mads Fuglede og Mirco Reimer-Elster.

- Jeg ved ikke, om ekspertpanelet herinde ligefrem er i chok, men jeg kan i hvert fald sige, at jeres stolthed den ligger i stumper og stykker og ruiner og flyder rundt på gulvet her, sagde nyhedsværten Cecilie Beck til de to USA-eksperter.

Mads Fuglede, der har været med i TV 2's dækning af den amerikanske valgkamp lige fra begyndelsen, da de to kandidater meldte deres kandidatur inden primærvalgene, var meget overrasket over valgets udfald.

- Jeg må jo leve med, at jeg skråsikkert og uden overhovedet at stille spørgsmålstegn ved den analyse, jeg har sagt, at Donald Trump aldrig ville blive præsident i USA. Det har jeg sagt igennem meget lang tid, sagde Mads Fuglede.

Hans kollega i TV 2's valgstudie Mirco Reimer-Elster var noget kortere i spyttet, da han måtte krybe til korset.

- Jeg vil sige det endnu kortere end Mads. Jeg er en idiot, jeg har taget fejl i et helt år, sagde Mirco Reimer-Elster.

Selvom Mads Fuglede ikke ville bruge det som en undskyldning, så forsvarede han sig med, at næsten samtlige målinger og prognoser for valget har været skæve.

- Jeg kan ikke komme i tanke om noget, der minder om det her, sagde Mads Fuglede.

Poul Erik Skammelsen forklarer det amerikanske valgsystem.