Donald Trump

Dansker stod pludselig midt i Trumps vinderfest: Alt var kaos

Nogle arbejdsdage på Hilton-hotellet i New York forvandlede sig pludselig til et mekka af journalister, Trump-tilhængere og sikkerhedsfolk.

Da Lars Skovgaard Andersen tjekkede ind på New York Hilton Midtown Hotel midt i New York, anede han ikke, at han to dage senere ville sidde i et hotelværelse blot få meter fra USA's næste præsident.

Lars Skovgaard er i USA i forbindelse med sit job som strateg hos Danske Bank, og han havde sammen med flere andre kolleger valgt at indlogere sig på hotellet i New York for at kunne optage forskellige videoer, som kunderne kunne se i forbindelse med præsidentvalget.

Men indtjekningen på hotellet bliver lidt mere besværligt end blot at få en nøgle til rummet.

- Efter lidt snakken frem og tilbage, hvor personalet først siger, at vi ikke kan få det værelse alligevel, så får vi endelig lov til at få hotelværelset, fortæller Lars Skovgaard til TV 2.

Udfordringen er, at Donald Trump har besluttet at holde sin valgfest på samme hotel.

Sikkerhedsfolk alle vegne

De næste par dage bliver derfor lige pludselig en del mere besværlige, end gruppen af ansatte hos Danske Bank først havde troet.

Fordi det skal vise sig, at ikke nok med, at valgfesten for republikanernes præsidentkandidat bliver holdt på netop dette hotel og på samme etage, så vinder Donald Trump faktisk også valget.

Vi tænkte først, at den her fest nok snart ville sive ud, så vi kunne få lavet vores arbejde. Men lige pludselig hørte vi, at de råbte helt vildt nede i salen

Lars Skovgaard

Det betyder både, at sikkerheden og antallet af journalister er ekstrem.

- Vi tænkte først, at den her fest nok snart ville sive ud, så vi kunne få lavet vores arbejde. Men lige pludselig hørte vi, at de råbte helt vildt nede i salen, fortæller Lars Skovgaard, der også forklarer, at det nærmest var helt umuligt at komme ud og ind af hotelværelset.

Taget med bukserne nede

Som alle andre havde Danske Bank forberedt sig på, at modstanderen Hillary Clinton ville vinde præsidentvalget.

Derfor fik Lars Skovgaard lige pludselig travlt, da han skulle kæmpe sig ud gennem mængden af mennesker og lave en ny video til Danske Bank-kunderne om, at det rent faktisk var Donald Trump, der vandt.

Sådan så der ud foran Hilton-hotellet:

- Det var lidt sjovt, fordi vi blev taget med bukserne nede, fortæller Lars Skovgaard og fortsætter:

- Lige pludselig imens vi står ude foran hotellet, bliver vi gennet væk, fordi Donald Trump er på vej. Og så får vi jo travlt med at komme ind på hotelværelset igen, inden de lukker os ude. Så vi fik lige lidt sved på panden der.

Lars Skovgaard er nu så småt på vej i seng efter en lang valgdag i USA. Han fortæller, at der nu er stille på hotellet.

Et udpluk af reaktioner fra vælgere og politikere under valgnatten, der gjorde Trump til kommende præsident.