Trump om mulig valgsvindel: Maskinerne ændrer stemmerne, vi bliver nødt til at se på det

Rapporter om valgmaskiner, der ændrer Trump-stemmer til Clinton-stemmer, får nu Trump til at advare om mulig svindel.

Rapporter om problemer med valgmaskiner får nu Donald Trump til at sige, at det ikke er sikkert, at der kommer et resultat i dag, som han kan anerkende.

- Jeg bliver nødt til at se på hvad der foregår, siger Donald Trump i et interview med Fox News.

Hans udtalelser kommer, efter der er rapporteret problemer med valgmaskiner i Pennsylvania. I Luzerne County i Pennsylvania har indtil videre 12 vælgere klaget over, at de har stemt på Trump, men at valgmaskinen efterfølgende lavet stemmen om til en Clinton-stemme, fortæller Fox News.

- Det vil sige, at maskinerne ændrer stemmerne. Der har været masser af klager over det fra forskellige steder. Vi bliver nødt til at se på det. Der var noget fint ved det gamle system med papirstemmesedler. På mange måder var det meget bedre, siger Donald Trump til Fox News.

Klagerne bliver tilsyneladende taget alvorligt, og lederen af valghandlingen i staten har inviteret lokale TV-hold til at komme og kontrollere stemmemaskinerne i løbet af valgdagen.

Pennsylvania i det nordøstlige USA er en svingstat, hvis 20 valgmænd er af stor betydning for begge kandidater. Ifølge RealClearPolitics er meningsmålingerne fra staten så tætte, at det er umuligt at spå om det endelige resultat. Hillary Clinton har dog en ganske svag føring i de fleste meningsmålinger.

Også i staterne Pittsburgh of Tennessee har der været meldinger om vælgere, der udtaler, at de har set 'maskinerne skifte kandidat for øjnene af sig'. 

Herunder viser en video fra Twitter, at det angiveligt ikke har været muligt at stemme på Trump: 

Poul Erik Skammelsen har dækket syv amerikanske præsidentvalg - det her er som ingen af de andre.