Udland

Tyskland vil sende bådflygtninge tilbage til Afrika

Ministerium vil forhindre migranter i at nå Europa ved at samle dem op på havet og returnere dem til Afrika.

Det tyske indenrigsministerium ønsker at forhindre migranter i at nå Europas Middelhavskyst ved at samle dem op på havet og sende dem tilbage til Afrika.

Det skriver avisen Welt am Sonntag søndag.

I det, der vil være et markant kursskifte for et land med en meget lempelig asylpolitik, oplyser det tyske ministerium, at EU bør vedtage et system lignende det, australierne har.

I Australien patruljerer flåden landets farvand for både med flygtninge og migranter på vej mod landet.

Migranter sendes til Nauru

Migranter, der bliver pågrebet, bliver sendt til lejre i Nauru og Papua Ny Guinea eller i et tredje land, hvor de skal være, mens deres sag bliver behandlet.

- Eliminerer man udsigten til at nå den europæiske kyst, kan man overbevise migranter om ikke at begive sig ud på den livsfarlige rejse i første omgang, siger en talskvinde fra Tysklands indenrigsministerium til avisen.

- Målet er nødt til at være at fjerne grundlaget for menneskesmuglere og redde migranter fra den farlige rejse, tilføjer hun.

Ministeriets forslag lægger op til, at migranter, der bliver samlet op i Middelhavet, bliver sendt retur til Tunesien, Egypten eller andre nordafrikanske lande for at søge om asyl derfra.

Kun godkendte migranter kommer til Europa

Derefter bliver de, der får godkendt deres ansøgning, transporteret sikkert til Europa.

Det tyske indenrigsministerium ledes af Thomas de Maizière, der er medlem af kansler Angela Merkels konservative CDU.

Merkel har fået hård kritik for sin lempelige asylpolitik, ligesom at hendes parti har mistet stemmer til det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland (AfD).

Ifølge indenrigsministeriet ligger der endnu ingen konkrete planer om forslaget klar, ej heller er der drøftelser om forslaget på EU-niveau på vej.