Ny meningsmåling fra Washington Post og ABC: Trump fører over Clinton

En meningsmåling foretaget af Washington Post og TV-kanalen ABC viser en uventet føring til Donald Trump.

Andelen af Clinton-tilhængere er dalet, efter at FBI har fået nye oplysninger i omstridt e-mail-sag. 

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, fører over Demokraternes kandidat, Hillary Clinton, med et procentpoint.

Det viser en meningsmåling, der er lavet for avisen Washington Post og tv-kanalen ABC og er offentliggjort tirsdag. Her sætter 46 procent af vælgerne kryds ved, at de vil stemme på Trump, mens Clinton står til 45 procent af stemmerne. 

Tæt løb før valgdagen

De to præsidentkandidater ligger altså fortsat tæt i den sidste uge op til selve valgdagen. Vælgernes entusiasme omkring Hillary Clinton er dalet kraftigt. Andelen af vælgere, der svarer, at de er stærke tilhængere af Clinton, er dalet fra 51 til 43 procent i løbet af få dage. 

Det er sket efter forbundspolitiet FBI's nye opdagelse i præsidentkandidatens omstridte e-mail-sag fredag. Her meldte FBI ud, at det nye fund kan være relevant for efterforskningen af Clintons brug af en privat e-mail-server, da hun var udenrigsminister. 

I samme måling opnår Det Libertarianske Partis kandidat til præsidentposten, Gary Johnson, tre procent af stemmerne, hvor Jill Stein fra Det Grønne Parti må nøjes med to procent.

Ikke alle målinger viser det samme

Præsidentkandidaten er tilsyneladende rasende og har krævet, at FBI lægger alt frem i den indviklede sag. 

Tager man et gennemsnit af samtlige landsdækkende meningsmålinger, ser valget stadig ud til at gå i Clintons retning.

Ifølge seneste gennemsnit fra RealClearPolitics ligger Hillary Clinton stadig 2,2 procentpoint foran sin rival. Men forspringet er ikke så stort, som det har været.

Til sammenligning var spændet 7,1 procentpoint 18. oktober. 

Det fremgår af målingen fra Washington Post, at en ud af fem vælgere allerede har afgivet deres stemme, men op mod en fjerdedel har planer om at stemme tidligere end selve valgdatoen.