Donald Trump

Morgenpost fra valgkampen: Mens Hillarys skandale ruller, er den første valgsnyder blevet anholdt

Hillarys dumme emails. Det er som om, valgkampen kører i tomgang halvanden uge før præsidentvalget.

Hvis det for en uge siden mest af alt handlede om Donald Trump og hans måde at omtale kvinder på, har Hillary Clinton på alle tænkelige måder formået at stjæle rampelyset.

Og for en gangs skyld gør det ikke Donald Trump noget - faktisk har han travlt med at sikre, at Hillary Clinton forbliver i rampelyset.

Der er selvfølgelig tale om Clintons verserende emailskandale, som har været weekendens helt store tema i den amerikanske valgkamp.

Det er derfor også morgenpostens fokus denne mandag, men der vil også være en afstikker til en anholdelse af en valgsnyder samt en kreativ Halloween-udklædning, der har taget internettet med storm.

Ifølge James B. Comey er de nye oplysninger 'relevante for efterforskningen'

Mere om det senere, først skal det altså handle om netop Hillary Clinton og det, hun helst ikke vil tale om: De emails, hun konstant bliver kædet sammen med.

Kort fortalt har Clintons emails været i søgelyset siden The New York Times i 2015 afslørede, at hun i sin tid som udenrigsminister brugte en privat emailkonto til sit arbejde.

Den føderale efterretningstjeneste, FBI, gik dengang ind i sagen, men konkluderede, at der ikke var grund til at rejse sigtelse mod præsidentkandidaten, selvom Clinton havde håndteret de fortrolige oplysninger 'ekstremt skødesløst'.

Demokrat: FBI er på kant med loven

I fredags kom det så frem, at chefen for FBI, James B. Comey, nu ville se nærmere på nogle nye mails i den sag, som aldrig rigtig blev afsluttet.

Ifølge James B. Comey er de nye oplysninger 'relevante for efterforskningen'.

Det har Demokraterne så brugt weekenden på at være godt og grundigt utilfredse med.

Hillary Clinton vil have, FBI lægger al information frem i sagen.

Spørgsmålet er så: Rykker afsløringerne stemmer? Det nemme svar er: Nok ikke. Det rigtige svar er lidt mere kompliceret

Den demokratiske senator fra Nevada, Harry Reid, går så langt til at sige, at FBI-chefen har opført sig partisk og 'måske har brudt loven'.

Ifølge CNN har James B. Comey og FBI kendt til disse mails i flere uger, men efterretningstjenesten har først valgt at frigive oplysningerne nu.

Spørgsmålet er så: Rykker afsløringerne stemmer?

Det nemme svar er: Nok ikke. Det rigtige svar er lidt mere kompliceret.

Skandale kan skubbe tvivlere over til Trump

Ifølge TV 2's Jesper Zølck, der befinder sig i USA og følger valgkampen på nærmeste hold, så har de fleste vælgere allerede besluttet sig for, hvad de mener om skandalen, da den begyndte at rulle for et år siden. Derfor bør der ikke ske de store vælgerforskydninger af den simple grund, at vælgere allerede dengang besluttede, om de så ville stemme på Hillary Clinton eller ej.

Hillary Clinton er ikke offeret her. I, det amerikanske folk, er offer for det korrupte system i enhver henseende

Donald Trump om Clintons emails

Faktum er dog, at der stadig er omkring 20 procent af vælgerne, der ikke har taget endeligt stilling til, hvem de mener skal være landets næste præsident, og det er de stemmer, som Donald Trump i øjeblikket prøver at høste ved gentagne gange at sige, at Clinton er korrupt.

Ved et vælgermøde lagde Trump ikke skjul på, at Hillary Clinton er korrupt.

- Hillary Clinton er ikke offeret her. I, det amerikanske folk, er offer for det korrupte system i enhver henseende. Og det er jeres sidste chance for at ændre det, sagde Donald Trump ved et vælgermøde i weekenden.

De seneste målinger fra RealClearPolitics viser dog, at Hillary Clinton stadig fører, selvom Donald Trump nu er ved at vinde lidt af det tabte terræn tilbage.

Den første valgsnyder er anholdt

Sjovt nok har Donald Trumps korruptions-retorik vist sig at virke.

I weekenden anholdt politiet i Des Moines i delstaten Iowa således en kvinde, Terri Lynn Rote, for valgsnyd. I sidste uge valgte hun at stemme - ikke én, men to gange -, og ironisk nok gik begge hendes stemmer til den republikanske præsidentkandidat.

Hvordan gjorde hun det?

Først stemte hun ved et valgsted. Så kørte hun gennem byen for at stemme ved et andet valgsted.

Hvorfor gjorde hun det?

Til Iowa Public Radio har hun forklaret, at hun var overbevist om, at hendes stemme ville tælle som en demokratisk stemme.

Et hårrejsende kostume

Mens valgkampen står lidt i stampe, er det heldigt, at Halloween-højtiden kan skabe lidt politisk genklang på de sociale medier.

En 10-årig dreng er nemlig klædt ud som Donald Trumps hårpragt med en 'Make America Great Again'-kasket.

Læs tidligere morgenpost og få overblikket fra valgkampen her: