Donald Trump

Steinmetz: - Det her er virkelig dårligt nyt for Clinton

Donald Trump er glad for, at FBI går ind i efterforskningen af e-mails med forbindelse til Hillary Clinton.

Donald Trump havde svært ved at skjule sin tilfredshed over FBI's beslutning om at efterforske e-mails relateret til Hillary Clinton, ved et vælgermøde i den lille amerikanske stat New Hampshire.

- Hillary Clintons korruption er i en størrelsesorden, vi aldrig har set før. Vi må ikke lade hendes kriminelle planer komme med ind i Det Ovale Kontor, sagde den republikanske spidskandidat, der udtrykte stor respekt for FBI's beslutning.

Steinmetz: Virkelig dårligt nyt for Clinton

Ifølge TV2's korrespondent i USA, Jesper Steinmetz, påvirker FBI's efterforskning allerede Hillary Clintons kampagne.

- Den her sag er virkelig dårligt nyt for Clinton og lejren, som havde taget sejren for givet. Det, at der nu kommer nye oplysninger uanset hvor harmløse de måtte være i substansen, er bare dårligt nyt for hende. Det minder vælgerne om, at hun måske ikke er en kvinde, man kan stole på. Hun er en kvinde, der putter med oplysningerne og som måske har hemmeligheder, hun har lagret på sin private e-mail-server, siger Jesper Steinmetz, der tror at FBI's undersøgelse vil koste hende stemmer.

Clinton-lejr maner til besindighed

John Podesta, der er Clintons kampagnechef, siger, at FBI straks bør give mere information omkring de seneste e-mails, der er dukket op relateret til Clintons e-mail-sag. Podesta siger samtidig, at han er sikker på, at FBI-undersøgelsen ikke vil give anledning til nogen konklusioner, der er anderledes end dem, som FBI nåede frem til i juli.

Politiker fra sexskandale involveret

De nye e-mails, der nu efterforskes, blev ifølge den amerikanske avis New York Times fundet på elektroniske apparater, der tilhører en af Hillary Clintons personlige rådgivere, Huma Abedin, og hendes mand den amerikanske politiker, Anthony Weiner. 

Mens Huma Abedin er højtplaceret i Hillary Clintons stab, så er hendes mand måske lige så berygtet som berømt. Anthony Weiner efterforskes lige nu for at have sendt seksuelle billeder til yngre kvinder. Det er tredje gang Anthony Weiner er i søgelyset for at have sendt stærkt seksuelle billeder af sig selv til unge kvinder. Første gang måtte Weiner opgive at blive borgmester i New York på grund af sexskandalen. 

Se USA-korrespondent Jesper Steinmetz' analyse af den nyeste udvikling i e-mail-sagen.